Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Straton
Straton - obaveštajac u akciji
Straton - obaveštajac u akciji

U bioskopima: Straton

Akcioni triler „Straton“ režisera Sajmona Vesta koji stiže u beogradske bioskope u četvrtak 3. avgusta, sudeći po kritikama, biće “po ukusu” ljubitelja ovog žanra.

Filmska priča prati specijalnog agenta Britanske kraljevske mornarice Džona Stratona, koji u saradnji sa Irskom obaveštajnom službom otkriva međunarodnu terorističku mrežu.

Straton je u misiji praćenja laboratorije u Iranu koja proizvodi biohemijsko oružje kada on i njegov američki kolega, operativac Marti, otkrivaju da su ugroženi i da moraju da pobegnu. U haosu koji nastaje Marti je smrtno ranjen. Po povratku u bazu, šefica saopštava Stratonu da sa timom kreće na novi zadatak – sovjetski operativac Barovski, za koga se 20 godina mislilo da je mrtav, ima plan da se osveti bivšim nalogodavcima upotrebom ukradenog hemijskog oružja.

Ostvarenje je bazirano na prvom od osam romana bestselera autora Dankana Falkonera, bivšeg člana britanskih specijalnih jedinica. Dominik Kuper, koji igra naslovnu ulogu, nije bio početni izbor reditelja. On je pred start snimanja zamenio Henrija Kejvila, koji je odustao od uloge u poslednjem trenutku zbog izmena u scenariju koje mu se nisu dopale.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Stratton / Straton. Dužina trajanja filma: 95 minuta. Žanr: akcija, triler. Država i godina proizvodnje: Velika Britanija / 2017. Režija: Simon West. Uloge: Dominic Cooper,Coonie Nelsen, Tom Felton, Gemma Chan, Derek Jacobi

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.