Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Borg i Mekinro
U bioskopima: Borg i Mekinro
U bioskopima: Borg i Mekinro

U bioskopima: Borg i Mekinro

Premijera filma „Borg i Mekinro“ zakazana je za sredu, 27. septembar od 20.00, u bioskopima Cineplexx. Film će biti na redovnim repertoarima bioskopa od 28. septembra.

Gledaćemo razvoj karijera dve teniske legende Bjorna Borga i Džona Mekinroa, i fokusiran je na njihov rivalitet čiji je vrhunac bio za vreme čuvenog finala Vimbldona 1980.godine.

Bio je to rivalitet dva apsolutno različita temperamenta. Borg je bio dešnjak, stoik i smiren, Mekinro, levoruk, usijane glave i naprasit. Publika je volela Borga, Mekinro je bio negativac.

Mekinro je bio vatra, Borg led, i njihov odnos postao je definicija za rivalstvo u sportu. Zahvaljujući njima tenis je početkom 80-tih godina doživeo procvat, a njihovi mečevi ostaće upamćeni kao klasici.

Stellan Skarsgard koji tumači ulogu trenera švedskog tenisera, Bergelina, uporedio je odnos Borga i njegovog trenera sa rivalstvom Mocarta i Salijerija.

– Ljudi misle da je Salijeri bio ljubomoran na Mocarta, ali mislim da to nije prava reč. Više se radi o ljubavi i fascinaciji prema geniju, ali i žalu što i sam nije sposoban za to – rekao je Skarsgard. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Borg vs McEnroe / Borg i Mekinro. Dužina trajanja filma: 100 minuta. Država i godina proizvodnje: Švedska / 2017. Žanr: drama. Uloge: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny. Reditelj: Janus Metz Pedersen.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.