Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Apgrade: Tale Of Us

Apgrade: Tale Of Us

U Hangaru Luke Beograd na prvom jesenjem Apgrade događaju nastupiće vodeći tandem savremene elektronske scene Tale Of Us, 28. oktobra.

Italijanski duo za veoma kratko vreme dostigao je status hedlajnera najvećih svetskih festivala, a njihove „Afterlife“ žurke na Ibici već posle prve sezone stale su rame uz rame sa žurkama kao što su „Cocoon“ ili „Solomun+1“.

Pošto je publika prošlogodišnjeg Apgrade Weekenda na njih ostavila snažan utisak, Matteo i Carm su poželeli da njihov naredni dolazak u Beograd bude u „warehouse“ formatu, i to upravo u famoznom Hangaru u kojem je Apgrade pre njih već ugostio imena kao što su Marcel Dettmann, Sven Vath ili Nicolas Jaar.

Sa njima dolaze i još dve redovne gošće Afterlife žurki, britanska zvezda u usponu Vaal i beogradska tehno heroina Tijana T, dok će uvod u soničnu noć prepunu neobjavljene muzike koja tek dolazi za predstojeću 2018. godinu, izvesti duo domaćih selektora Akioki.

Cene ulaznica su 1190 RSD za parter i 1690 RSD za VIP zonu. Ulaznice mogu da se kupe na svim prodajnim mestima mreža Gigstix i Eventim.

Tale Of Us: Milano, Berlin, svet…

Tale Of Us čine nerazdvojni prijatelji Matteo Milleri i Carmine Conte, koji se tokom studija na SAE Institutu u Milanu udružuju u vodeći produkcijski duo današnjice, materijalizujući svoju neiscrpnu strast prema umetnosti, začetu još od detinjstva na koncertima klasične i avangardne muzike.

Njihova prva izdanja, nastala na novoj adresi u Berlinu, odmah su skrenula pažnju nekih od najvažnijih izdavača kao što su detroitski „Visionquest“, belgijski „R&S“ ili „M_nus“ Ričija Hawtina.

Naposletku, tada još mlada izdavačka kuća koju pokreće DJ Tennis, a danas već kolosalni „Life & Death“, postaje mesto sa koje će Tale Of Us lansirati jedan novi zvuk na sceni i sa sobom povesti jednu celu generaciju vrhunskih umetnika kao što su Recondite, Mind Against i Vaal.

Kada je publika širom sveta oberučke prihvatila svež i savremen zvuk, a festivali počeli da se bore za njihove nastupe, magazin Mixmag ih proglašava za najbolji DJ tandem. Od 2015. godine pa sve do danas, nalaze se u prva tri izvođača na Resident Advisor listi, a čak i prestižni „Deutche Gramophone“ poznat po izdanjima najvećih kompozitora objavljuje njihov ambijentalni album, čime Tale Of Us, u jednom gotovo istorijskom trenutku, elektronsku muziku i zvanično svrstavaju u red najviše muzičke umetnosti.

Istovremeno, i nekoliko hiljada posetilaca prošlogodišnjeg Apgrade vikenda ostavili su u neverici posle nastupa koji je dotad bio apsolutni vrhunac kalemegdanskog festivala. Tale Of Us su publiku usisali u svoj svet – vozeći ih po krajnjim granicama delikatnih emocija uz vodeću elektronsku muziku današnjice. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.