Naslovna » Turizam » Ukusi Beograda » Dan prokupca 2017 u Beogradu
Dan prokupca
Dan prokupca (foto: Shutterstock)

Dan prokupca 2017 u Beogradu

Međunarodni Dan prokupca biće obeležen i širom Srbije 14. oktobra kao i u regionu, svetskim metropolama…

Ugostitelji, vinari, somelijeri i ljubitelji vina udružili su se u proslavi najvažnije autohtone crne sorte grožđa Srbije, pa će te oktobarske subote u vinskim barovima, restoranima, klubovima i vinarijama sve biti u znaku prokupca.

U Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Aleksandrovcu, Banja Luci, Zagrebu, Budimpešti, ali i u Švedskoj, Brazilu i SAD pripremaju se posebne ponude, degustacije i promocije, specijalni jelovnici i žurke, čak i maratoni i reli trke u znaku prokupca.

Dan prokupca i u Skadarliji

Wine Identity inicijativa pripremila je specijalan celodnevni program obeležavanja Dana prokupca, sa konferencijom, salonom vina i velikom žurkom!Dan prokupca 2017

Već od 10.00, tog 14. oktobra, u beogradskom hotelu Holiday Inn počinje konferencija „Upoznajte prokupac!“ (Meet Prokupac) na kojoj će masteclass održati Kerolajn Gilbi Master of Wine, koja pripada krugu najcenjenjih vinskih stručnjaka sveta.

Tu će biti organizovane radionice o aromatskom profilu prokupca, njegovim potencijalima za odležavanje, kao i specijalna Riedel degustacija na kojoj će stručnjaci najvećeg svetskog proizvođača vinskih čaša pokušati da ponude odgovor na pitanje koji oblik čaše najviše odgovara prokupcu.

Posredstvom međunarodnog udruženja #WINELOVER konferencija ove godine okuplje 40 vinskih novinara i kritičara iz celog sveta – od Španije, Skandinavije i Italije, preko Rumunije i Hrvatske, do SAD i Brazila. Oni će 12. do 16 oktobra boraviti u Srbiji, obilazeći regione i upoznajući se sa srpskim vinima.

Kulminacija posete međunarodnih vinskih stručnjaka biće učešće u proslavi Dana prokupca!

Posle konferencije, u Skadarliji će biti održan prvi Salon prokupca u prostoru kluba 20/44. Na tom mestu, od 17.00 do 20.00, svoja vina od prokupca izložiće dvadesetak vinara iz Srbije, sa puno premijera, kao i vina koja šira publika do sada nije imala priliku da proba na drugim mestima. Posle salona, od 21.00, u istom prostoru počinje Prokupac Party Night na kom će se za atmosferu, uz vinare, pobrinuti DJ Prodavac meda.

Spisak svih mesta na kojima će se proslavljati prokupac dostupan je na sajtu Wine Identity, na stranici Dan prokupca, i ažurira se svakodnevno.
(Specijalno za Dan u Beogradu: Tomislav Ivanović)

 

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.