Naslovna » Izlasci » Sport » Prvi Beogradski polumaraton, 3. decembra 2017.

Prvi Beogradski polumaraton, 3. decembra 2017.

U nedelju, 3. decembra 2017, biće održan prvi Beogradski polumaraton koji će sadržati dve trke – „Beogradskih 21“ i „Beogradskih 10“.

Gradske vlasti najavile su da će svi veliki infrastrukturni radovi biti završeni do 3. decembra i da će sve gradske saobraćajnice biti prohodne za održavanje ove sportske manifestacije.

Posle trideset godina Beogradskog maratona ovo će biti još jedan značajan trkački spektakl.

Direktor „Beogradskog maratona“ Dejan Nikolić nada se da će Beogradski polumaraton privući veliki broj sugrađana jer su primamljive staze od 10 i 21 kilometar.

Podršku je pružio i Pako Borao, predsednik AIMS (Svetsko udruženje maratona i uličnih trka) – najveće međunarodne sportske asocijacije na svetu.

Trasa polumaratona vodi kroz strogi centar Beograda, trči se ključnim saobraćajnicama i Brankovim mostom.

Učesnicima se preporučuje, s obzirom da će u nedelju bti hladno (od 2 do 4 stepena), da ponesu rukavice, kape i da svoje trčanje prilagode vremenskim prilikama.

Informacije

• Datum održavanja takmičenja: nedelja, 3. decembar 2017. od 11.00
• Discipline: 10 km; 21,1 km

• Beogradskih 10
Start trke je u 11.00 na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske i trči se ulicama: Bulevar kralja Aleksandra – Beogradska – Starine Novaka – Dvadesetsedmog marta – Džordža Vašingtona – Cara Dušana – Bulevar vojvode Bojovića – Pariska – Kneza Sime Markovića – Pop Lukina – Brankova – Kraljice Natalije – Kneza Miloša – Kralja Milana – Terazije.

• Beogradskih 21
Start trke je u 11.00 na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske i trči se ulicama: Bulevar kralja Aleksandra – Beogradska – Starine Novaka – Dvadesetsedmog marta – Džordža Vašingtona – Cara Dušana – Bulevar vojvode Bojovića – Pariska – Kneza Sime Markovića – Pop Lukina – Brankova – Bulevar Nikole Tesle – 22. oktobra – Aleksandra Dubčeka – Bulevar Mihajla Pupina – Omladinskih brigada – Bulevar Milutina Milankovića – Bulevar umetnosti – Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića – Bulevar Zorana Đinđića – Antifašističke borbe – Bulevar Mihajla Pupina – Brankova – Kraljice Natalije – Kneza Miloša – Kralja Milana – Terazije

Beogradski polumaraton – prijavljivanje i javni treninzi

Prvi javni trening održan je 22. oktobra, a drugi 19. novembra.

Učesnici ovih javnih okupljanja će moći da dobiju korisne savete o kontroli zdravstvenog stanja, opremi, ishrani i načinu trčanja u jesenjim uslovima, kao i da praktično obave zajedničke treninge u odnosu na postojeći nivo fizičke pripremljenosti i trku za koju žele da se pripremaju – trka na 10 km (Beogradskih 10) ili polumaraton (Beogradskih 21). Trening je besplatan i mogu da se uključe muškarci i žene, aktivni trkači, rekreativci i početnici stariji od 14 godina.

Broj mesta na prvom Beogradskom polumaratonu ograničen je na po 2000 trkača, tj. ukupno 4000 učesnika. Ovogodišnji, prvi Beogradski polumaraton biće dobra prilika za sve buduće učesnike 31. Beogradskog maratona da provere svoju formu i da imaju dodatni motiv da treniraju u narednom periodu. Učesnike u „Beogradskih 21“ i „Beogradskih 10“ očekuje nova, atraktivna staza.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na internet stranici Beogradskog maratona.

Cena učesničkog paketa (startni broj, majica, medalja, online diploma, okrepljenje, mapa trke) je 1600 RSD (posle 1. novembra – 2200 RSD) za trku na 21 km, a za trku na 10 km cena je 1250 RSD (od 1. novembra – 1850 RSD).

(danubeogradu.rs)

loading...

Jedan komentar

  1. Kada ćete objaviti listu prijavljenih takmicara i ostale informacije…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.