Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Džez: Charles Gayle Trio u Srbiji

Džez: Charles Gayle Trio u Srbiji

Njujorški džez bend Charles Gayle Trio održaće nekoliko koncerata u Srbiji krajem novembra.

Saksofonista Čarls Gejl godinama je nastupao na ulicana Velike jabuke, da bi osetio energiju ljudi i grada. No, to je samo jedna od pikanterija iz njegovog, muzikom i duhovnošću proktanog života.

Često nastupa u Evropi sa svoja dva pratioca.

Pre dve godine svirali su u Studiju 6 Radio Beograda, uz direktan TV prenos, u okviru festivala Ring Ring.

Posle toga, na bubnjarsku stolicu u ovom triju je seo mlađani Novosađanin, Aleksandar Škorić, koji se ubrzano probija u evropskim jazz krugovima. Treći član trija je poljski kontrabasista Ksaveri Vojćinski. Dakle, u pitanju je internacionalni trio, koje spaja džez i njegova nesputanost.

Charles Gayle Trio: NS, KG, BG

Na mini turneji po Srbiji, Charles Gayle trio će nastupiti 23. novembra u CK 13 u Novom Sadu, dan kasnije u Kragujevcu (SKC), a završni koncert će biti u Beogradu u Studentskom kulturnom centru u subotu, 25. novembra od 20.30.

Beogradski SKC tako otvara velika vrata za džez umetnike iz sveta.

Koncert će biti organizovan uz pomoć „Samoorganizacije“, neformalne grupe ljubitelja džeza, koja već nekoliko godina deluje, a kao svoju prvu akciju su imali gostovanje legendarnog Vilijama Parkera u Beogradu, pre dve godine.

Ulaznice za beogradski koncert se mogu kupiti u Klubu SKC-a po ceni od 400 dinara, a na dan koncerta karte će koštati 500 dinara. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.