Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Games.con 2017: Levelovati se mora!

Games.con 2017: Levelovati se mora!

Od 15. do 17. decembra u halama 2, 3 i 3a Beogradskog sajma održaće se festival gejminga i pop kulture Games.con.

Prošle godine je ovu manifestaciju posetilo više od 20.000 ljubitelja igara i pop kulture, obeleživši početak jedne priče koja se u sličnim manifestacijama širom sveta opisuje kao samit kompletne industrije zabave na domaćem i međunarodnom nivou.

Došao je red i na drugu „epizodu“ Games.con festivala. Digital & Entertainment Festivals planiraju da njihovo čedo u potpunosti nadmaši sve uspehe sa svog prvog izdanja.

Predstavnici nekih od najmoćnijih kuća u svetskoj industriji igara, krem domaćih developera, distributera gaming opreme, e-sports asocijacija, mediji, boardgaming klubovi, izdavačke kuće i striparnice, YouTuberi, najbolji kosplejeri i svi oni koji su se videli kao deo Games.con festivala napuniće ove tri hale.

Games.con na tri velike bine

Na tri velike bine (Main Stage, Stag3 i Squage) i više manjih posetioci će moći da isprate raznovrsni program.

Biće priređena finala velikih e-sports turnira i najvećeg domaćeg kosplej takmičenja, zatim nastupi popularnih domaćih YouTubera iz sfere gaminga, kao i tribine, predavanja, prezentacije i mini-takmičenja.

U Hali 3a će biti organizovan Market Square – najveći domaći prodajni i izlagački prostor za sve zanatlije, hobiste, entuzijaste, umetnike i svakoga ko je ikada poželeo da prikaže svoj rad i delo na tržištu.

Sfera poslovanja takođe je aktuelna na Games.con-u, u okviru kojeg će drugo izdanje imati i konferencija gaming industrije Horizon na kojoj će, pored predavanja i obraćanja stranih i domaćih developera, nezavisne ekipe imati priliku da predstave svoje ideje pred investitorima i kompanijama, kao i da ponesu te ideje na svetska dešavanja ovog tipa.

Za sve оne kojima je samo do opuštanja uz dobre igre, tu su Free Gaming zone sa najnovijim naslovima iz sveta igara, na svim platformama uključujući i VR setove, preko najpopularnijih igara u poslednjih nekoliko godina, sve do „stare škole“ u Retro zoni, gde će ključni faktor igrati, naravno, nostalgija.

Sve informacije o festivalu pogledajte na ovom linku. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.