Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Mini akva-park u Obrenovcu od sledećeg leta
Gradi se akva-park u Obrenovcu

Mini akva-park u Obrenovcu od sledećeg leta

Još jedan akva-park biće otvoren sledeće godine u Beogradu – preciznije – mini akva-park u Obrenovcu.

Radovi su započeti ove nedelje u sklopu postojećih spoljašnjih bazena u Sportsko kulturnom centru „Obrenovac“.

Prva faza radova će trajati 60 dana, a obuhvata iskope, betonske radove, završne radove sa keramičkim pločicama, pripreme za tobogane i ugradnju filtera u mašinskom postrojenju.

Projekat sporvode Grad Beograd i Gradska opština Obrenovac, a izvođač radova je firma “Alex engineering & construction“.

Novi bazeni sa atrakcijama namenjeni su deci do 12 godina i biće slični akva-parku u Aranđelovcu. Bazen će biti na dva nivoa sa raznim vrstama atrakcija.

Tehnički direktor firme“Alex engineering & construction“, Bojan Pešević je istakao da će gradilište funkcionisati svaki dan.Radovi u toku

– Imamo sreće sa vremenom tako da će gradilište funkcionisati svaki dan u dve smene. Druga faza radova obuhvata tehniku i same tobogane, a ti radovi bi trajali još 60 dana zbog naručivanje opreme, tako da bi pred iduću sezonu novi bazen bio u funkciji – rekao je Pešević.

Akva-park u Obrenovcu ali druge nove građevine

Direktor SKC “Obrenovac“, Ivan Jegorović veruje da će ovi radovi obezbediti konkurentnost obrenovačkih bazena u odnosu na akva parkove u okruženju.

– Uspeli smo da obnovimo restoran na bazenima, da od objekta koji je propadao napravimo lep i funkcionalan objekat. Uspeli smo da obnovimo i bioskop “Palež“. Evo danas počinjemo radove na izgradnji dečjeg bazena sa atrakcijama. Cele zime ćemo imati radove i proširićemo kapacitet bazena tako što ćemo srušiti zidove i pomeriti ogradu do kraja našeg placa, a to je 15 metara prema kružnom toku i 10 metara ka hotelu, što znači da ćemo dobiti veći broj mesta za sve ljude koji žele da dođu. Napravićemo tribine, poboljšaćemo ugostiteljstvo i uvešćemo igrice za decu – istako je Jegorović i najavio da je u planu i zamena stolarije na zatvorenom bazenu.

Radovi na bazenu predstavljaju samo deo radova koji se odnose na uređenje celog prostora na ulazu u grad i koji je vezan za obilaznicu.

Nadležni u opštini Obrenovac najavljuju i izgradnju novog tržnog centra. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.