Naslovna » Izlasci » Pozorište » Studio Centar: Deca na internetu 2
Deca na internetu 2
Deca na internetu 2

Studio Centar: Deca na internetu 2

U ponedeljak i utorak, 27. i 28. novembra, biće održana premijerna izvođenja nove predstave Studio Centra „Deca na internetu 2“.

Krajem 2012. godine Studio Centar je realizovao jednu od najuspešnijih pozorišnih predstava za mladu publiku „Deca na internetu“, koja se kroz četiri različite priče bavila zloupotrebom dece na internetu.

Pet godina kasnije, pred publikom je nova predstava, koja će, prateći nove tehnološke trendove, obraditi istu temu ali na novi način.

Kroz tri istinite priče, koje su se dogodile u poslednjih godinu dana u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, ovo je pokušaj da se mladoj populaciji predstave najveće opasnosti koje vrebaju na internetu, najviše na društvenim mreţama. Pored same predstave, učesnici u predstavi, a kasnije i gledaoci, proći će kroz niz edukativnih radionica i predavanja, kako bi edukacija mladih bila što kompletnija.

U kandžama pedofila

Tri devojčice upadaju u zamku pedesetogodišnjeg pedofila, koji putem društvenih mreţa pokušava da ih zavede. Najhrabrija među njima, obratiće se za pomoć majci, koja će u saradnji sa policijom otkriti monstruma koji je deo velikog regionalnog pedofilskog klana.

Plavi kit

Priča o dečaku, zavisniku od internet igrica, koji biva uslovljen da započne ozloglašenu igru „Plavi kit“. Kroz pedeset zadataka, koji se stavljaju pred njega, dečak počinje da izvršava najstrašnija naređenja, kroz koja će biti potpuno slomljen – psihički i fizički. Zahvaljujući prijatelju koji u poslednjem trenutku shvata ozbiljnost situacije, dečak pre izvršenja poslednjeg zadatka (samoubistvo), uspeva da prekine igranje ove jezive igre.

Uništenje

Devojčica, koju su odbacile drugarice, pronalazi utehu u četovanju sa jednim svojim vršnjakom preko jedne društvene mreže. Ne sluteći da joj taj vršnjak nije prijatelj, postaje žrtva vršnjačkog nasilja iz kojeg ne može da se izvuče.

***

Sve tri priče, govore o nepažnji mladih ljudi, kao i o nepoznavanju pravila ponašanja na internetu. Takođe, priče jasno stavljaju do znanja koliko je uloga roditelja i nastavnika važna kada je ova tema u pitanju. Predstava je namenjena svoj deci, koja su počela da koriste internet, kao i nastavnicima i roditeljima koji moraju da budu upoznati sa svim opasnostima, kako bi na vreme mogli da spreče da njihova deca budu žrtve interneta.

Ovom predstavom Studio Centar i Dom omladine Beograda žele da na direktan način upozore sve na opasnosti koje vrebaju na internetu, ali i da pošalju poruku – kako se na internetu zaštiti. (danubeogradu.rs)

Deca na internetu 2 – info

Deca na internetu 2 / Studio Centar

Dom omladine Beograda
Ponedeljak, 27. novembar (20.00) – premijera
Utorak, 28. novembar (20.00) – premijera
Sreda, 29. novembar (20.00)
Utorak, 5. decembar (20.00)

Tekst i režija: Nenad Radović
Asistent režije: Nađa Marjanović
Muzika: Bogdana Kelča
Produkcija: Studio Centar

U kandžama pedofila
Stefan (16) Antonije Petrović
Branimir (60) Zoran Todorović / Goran Balančević
Anđela (14) Maja Marin / Nađa Stjepanović
Nina (14) Malena Jovanović / Teodora Marković
Brankica (15) Nina Đorđević
Teodora (15) Mila Miljković / Tamara Radović
Vera (13) Bojana Kužet / Anastasija Mitić
Gabrijela, Verina majka Milica Terzić / Nađa Marjanović
Inspektorka Dijana Belošević / Katarina Zorić

Plavi kit
Filip (15) Dimitrije Todorović / Marko Miljković
Nemac (15) Andrej Tomin / Rastko Vranjković
Suna (17) Nađa Marjanović

Uništenje
Miona (12) Ana Kneţević / Ksenija Žugić Dacić
Čeda, Mionin brat (10) Andrej Tomin
Nada, Mionina drugarica (12) Katarina Ivanović / Jovana Milak
Ivona, Mionina drugarica (12) Maša Petrović / Anka Aćimović
Aleks, dečak (13) Nikola Đorđević / Pavle Vilotijević