Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Doček u Sava centru 2018: Nova godina otmeno

Doček u Sava centru 2018: Nova godina otmeno

U okviru manifestacije Beogradska zima 2017/18. i ovoga puta biće organizovan doček Nove godine u Sava centru – „Nova godina otmeno“.

Nastavlja se omiljena tradicija Beograđana „Nova godina otmeno“ u kojoj će 31. decembra 2017. biti oko 150 učesnika.

Program klasike, džeza i evergrina održava se u Velikoj dvorani i na sceni u foajeu Sava centra.

Podela besplatnih ulaznica počinje u ponedeljak, 18. decembra, na blagajnama Sava centra, Doma omladine Beograda i Kolarčeve zadužbine. Jedna osoba može preuzeti maksimalno dve ulaznice.

»»» Na OVOM LINKU su izmene u saobraćaju za doček Nove godine!

Nova godina otmeno: Frozen, world muzika, domaći hitovi…

Koncert će tradicionalno započeti sa mladim umetnicima. Od 21.00 Dečja filharmonija će u okviru deset godina postojanja izvesti deo svog atraktivnog repertoara koji obuhvata dela od Baha i Betovena do filmske muzike za decu.

Posebno će biti interesantan i mali inkluzivni događaj i zajednički nastup sa VIS Nebograd, koji se bavi radom sa decom sa autizmom. Biće izvedena pesma „Let It Go“ iz filma „Frozen“.Za dž

U centralnom delu programa nastupiće orkestar Camerata Serbica sa srpskim dirigentom Aleksandrom Markovićem i Biljanom Radovanović, profesorkom FMU u Beogradu.

Kao solisti nastupiće violinista Roman Simović (koncert-majstor London Symphony Orchestra) i nova velika evropska zvezda iz Srbije – Robert Lakatoš. U pauzi će nastupiti Camerata Brass Ensemble sa atraktivnim numerama svetske world muzike, ali i aranžmanima velikih domaćih hitova.

Neposredno pre ponoći sa orkestrom Camerata Serbica nastupaju pevači Nikola Mijailović (bariton) i Dragana Radaković (sopran). Kolažom arija, dueta i kratkih kompozicija dočekaćemo ponoć sa atraktivnom muzikom od Verdija do Knjeginje čardaša, prožetom kratkim i atraktivnim orkestarskim delima.

Pola sata iza ponoći na sceni u foajeu Sava centra započinje džez program i druženje sa kvintetom Jovana Maljokovića i Irenom Blagojević koje će trajati do dva časa po ponoći. (Beoinfo)

Jedan komentar

  1. Da li ce biti organizovano neko posluzenje? Treba provesti toliko sati tamo gladan i zedan 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.