Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » SC: The Belgrade Dixieland Orchestra, „Prvih 100 godina Jazz-a“

SC: The Belgrade Dixieland Orchestra, „Prvih 100 godina Jazz-a“

U subotu 16. decembra, u Klubu „Sava“ Sava centra, The Belgrade Dixieland Orchestra, jedini aktivni diksilend orkestar na prostorima bivše Jugoslavije, održaće koncert pod nazivom „Prvih 100 godina Jazz-a“.

Neizostavni deo večeri je i The Dixie Dance Show – plesna trupa koja podiže atmosferu rasplesanim čarlston koracima i autentičnim toaletama.

The Belgrade Dixieland Orchestra osnovan je 2001. godine i za izuzetno kratko vreme izrastao je u značajnu i jedinstvenu instituciju kulture Beograda. Poznavaoci prilika dobro znaju da je orkestar direktno zaslužan što se diksilend pobedonosno iznova uzdigao, na temelјima koje su decenijama mukotrpno gradili džezeri sa ovih prostora.
Ansambl čine:
Vladimir Racković – bandžo, vokal
Sava Matić – truba
Veljko Klenkovski – klarinet
Nemanja Zlatarev – trombon
Aleksandar Miletić – klavir
Ivan Maksimović – bas
Miloš Milosavljević – bubnjevi
Aleksandra Bijelić – vokal

Iz Beogradskog diksilend orkestra, pred svečani rođendanski koncert „Prvih 100 godina Jazz-a“ najavljuju da će repertoar predstavljati sublimaciju ranih džez radova velikih umetnika zaslužnih za nastanak džeza. Biće to vremeplov najranijih bluz, gospel i diksilend muzičkih dragulja, koji su na početku 20. veka najavili pojavu potpuno nove umetnosti, koja će kasnije doživeti svoj svetski procvat.

Koncert počinje u 20 časova.

Cena ulaznica, koje se mogu kupiti na blagajni Sava centra, je 800 dinara.

„Pripremite svoje retro-toalete i uglancajte cipele za ples, džez se vratio u grad!“, poručuju vam iz Beogradskog diksilend orkestra.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.