Naslovna » Izlasci » Akcije » Ulica otvorenog srca 2018.

Ulica otvorenog srca 2018.

Tradicionalno, 1. januara, biće organizovana manifestacija Ulica otvorenog srca koja je i ove godine posvećena projektu „Doktori klovnovi“.

Ulica otvorenog srca je još pre četiri decenije ušla u kalendar najznačajnijih aktivnosti u Beogradu koju su godinama organizovali Skupština grada Beograda, Turistička organizacija Beograda i GO Stari grad.

Prvog dana 2018. godine Ulica otvorenog srca ponovo će biti „ulica crvenih noseva“ jer će sve biti u znaku pomenutog projekta „Doktori klovnovi“ ali i novogodišnje zabave.
Za dž

Ovi neobični doktori pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa Beograđani i gosti manifestacije Ulica otvorenog srca postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice najmlađim stanovnicima Srbije.

Ulica otvorenog srca – karneval i aukcija

Tako će Ulica otvorenog srca i ove godine biti pretvorena u karneval crvenih noseva.

U „Srpskoj kafani“ prvi put ove zime, u okviru tradicionalnog ručka, biće organizovana Humanitarna aukcija umetničkih predmeta legendarnih glumaca Ateljea 212 i poznatih sportista.

Sva prikupljena sredstva biće namenjena kupovini opreme za intenzivnu negu novorođenčadi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“.

Po običaju, Ulica otvorenog srca je Svetogorska koja će prvog dana 2018. godine biti zatvorena za saobraćaj.  Od Takovske do Makedonske ulice, 1. januara, raznovrsni ulični animatori, artisti, zabavljači, muzičari i glumci zabavljaće i uveseljavati posetioce.

Tačno u podne, Ulica otvorenog srca svečano se otvara novogodišnjim čestitkama i porukama koje Beograđanima i svim gostima ispred Ateljea 212 upućuju: visoki zvanični predstavnici Grada i države i gosti i prijatelji manifestacije. Posle malog vatrometa, simbolično se „otvaraju“ svi punktovi na Ulici otvorenog srca: pjaceta ispred Ateljea 212, „Srpska kafana“, prostor ispred zgrade Opštine Stari grad, prostor ispred zgrade Radio Beograda.

U glavnom programu na pjaceti ispred Ateljea 212 nastupiće: Sara Jovanović, Marko Mandić, dečiji hor Čarolija, Vocal 5, orkestar Srce, mađioničari, žongleri, klovnovi, glumci teatra MIMART, Duvački orkestar, ulični svirači… U programu na humanitarnom punktu – pozornici ispred zgrade Opštine Stari grad smenjuju se lutkarske predstave, dečiji animatori, Deda Mrazovi, klovnovi, mađioničari, horovi…

Od pre nekoliko godina i druge beogradske opštine 1. januara organizuju manifestaciju Ulica otvorenog srca. Na ovoj strani uskoro ćemo objaviti programe i najave dešavanja na Novom Beogradu, u Borči…

Ulica otvorenog srca – program

Pjaceta Ateljea 212
12.00… Dečiji hor Čarolija
12.10… Dečiji hor Čarolija, Leontina (muzički blok)
12.30… Sara Jovanović
12.55… Vokal 5
13.00… Marko Mandić
13.20… Muzički blok – orkestar Srce
13.40… Irina Brodić i Jana Paunović – predstavnice Srbije na ovogodišnjoj Dečijoj Evroviziji
13.55… Duvački orkestar
14.15… Ulični svirači
14.40… Orkestar Srce
15.00… Vokal 5
15.15… Duvački orkestar
15.30… Grupa DOT

Scena ispred zgrade Opštine Stari grad
12.00… Irina Brodić i Jana Paunović
12.15… Zvončići – inkluzivni hor
12.20… Duvački orkestar
12.45… Mađioničari
13.15… Vokal 5
13.30… Ulični svirači
14.00… Teatar MIMART
14.15… Mađioničari
15.00… Teatar MIMART
15.20… Mađioničari

Posetite Dom Jevrema Grujića

U ponedeljak, 1. januara (11.00-17.00), za vreme tokom manifestacije Ulica otvorenog srca, Dom Jevrema Grujića (Svetogorska 17) biće otvoren za posetioce.

U ovom muzeju u toku je izložba dela Paje Jovanovića pod nazivom „Od čika Paje“ (inače otvorena do 4. marta 2018. Na izložbi je predstavljeno 38 remek dela od kojih su neka po prvi put prikazana našoj javnosti. Izložba čini mozaik Pajinih radova iz različitih istorijskih perioda: portreti građanske klase, srpskih i austrijskih vladara, orjentalističke slike Balkana, mitološke teme, idealizovane ženske alegorijske figure i raznovrsni prikazi umetnikove supruge Hermine – Muni Dauber, kao njegove neiscrpne inspiracije.

Posetioci će 1. januara moći da uživaju u salonima u kojima su se održavali čuveni gradski balovi, a uz šoljicu kafe ili čaja, takođe će imati i priliku da probaju čuvenu čokoladnu tortu kraljice Natalije. Posle praznične pauze, Dom Jevrema Grujića će ponovo raditi od četvrtka, 11. januara.

I Skadarlija – Ulica otvorenog srca!

U ponedeljak, 1. januara, po četvrti put, i Skadarska ulica biće Ulica otvorenog srca. Planiran je prigodan program, humanitarna akcija posvećena projektu „Doktori klovnovi“. Glavni kulturno-umetnički program će biti održan ispred Kuće Đure Jakšića.

Ulica otvorenog srca 2018

Ulica otvorenog srca na Novom Beogradu

Opština Novi Beograd i ove godine, kao što je to radila i godinama do sada, organizuje manifestaciju Ulica otvorenog srca za sve najmlađe sugrađane.

Tradicionalno, manifestacija će biti održana 1. januara od 10.00, na platou ispred TC Merkator, u Bulevaru Zorana Đinđića.

Mališane koji sa svojim porodicama budu došli na novobeogradsku Ulicu otvorenog srca, kao što su već navikli, očekuje muzičko-kulturni program, a novogodišnju atmosferu upotpuniće mnogobrojni kostimirani animatori, zabavni program kao i nastupi dečjeg hora Čarolija i nastup Rockhora.

Na ovogodišnjoj Ulici otvorenog srca će, takođe, biti i mnoštvo prodajnih štandova sa zanimljivim sadržajem, a kako tradicija ove manifestacije i nalaže, posetioci će moći da kupe dobro poznate klovnovske crvene nosiće a prilog od njihove prodaje, kao i uvek, namenjen je u humanitarne svrhe.

Novobeogradska Ulica otvorenog srca tradicionalno je najposećenija manifestacija koju Novobeograđani, iz godine u godinu, sa radošću oplemenjuju.

Požeška – Ulica otvorenog srca

U ponedeljak, 1. januara od 12.00, tradicionalno, Požeška će biti Ulica otvorenog srca. Nastupiće Aleksa Jelić, YU grupa, Đura i Mornari i tamburaši. Opština Čukarica organizovaće novogodišnji bazar i luna park za najmlađe.

Park otvorenog srca na Savskom vencu

Ispred Muzeja Jugoslavije (Mihaila Mike Jankovića 6) na Savskom vencu biće organizovan Park otvorenog srca, 1. januara od 11.00 do 14.00.

Na postavljenoj bini nastupiće klovnovi, animatori, mađioničari. Za najmlađe će biti igrana predstava „Laza mamina maza“. Učestvovaće i deca predškolskih ustanova Savskog venca i sestre Gobović. Program će voditi Peđolino. Na dva punkta Deda Mrazevi će deliti besplatne novogodišnje paketiće koje je za mališane obezbedila opština. Osim bogatog kulturno-zabavnog programa za decu, u Parku otvorenog srca biće organizovana i promocija domaćih proizvoda, rukotvorina i starih zanata.

Trg otvorenog srca u Zemunu

Posle dočeka Nove godine na Velikom trgu u Zemunu, na istom mestu će se 1. januara od 12.00 održati manifestacija Trg otvorenog srca.

Deca će uživati u predstavi „Tajanstveni Deda Mraz“ za koju su zaduženi glumci Bojan Ivković i Nenad Okanović. Decu i roditelje, očekuje i predstava „Dečji raspust“, mađioničari i klovnovi, perkusionisti, dečji hor Čuperak, Kvatro papas bend, di-džej Tatamata i plesna radionica salse.

Ovaj dan imaće i humanitarni karakter, sa porukom „Budi carica ili car, donesi knjigu na dar“. Knjige koje se prikupe biće donirane nekoj od dečjih ustanova, kako bi tako našle put do novih čitalaca.

Rakovica otvorenog srca

Prvog dana 2018. godine, na platou kod „Mekdonaldsa“ na Vidikovcu (ugao ulica Pilota Mihaila Petrovića i Kneza Višeslava), opština Rakovica organizuje tradicionalnu manifestaciju Ulica otvorenog srca.

Mališani i roditelji će tog dana od 11.00 do 15.00 moći da uživaju u društvu animatora, klovnova, dečjih maskota, Deda Mraza, dok je obezbeđen mini koncert i predstava za decu. Deca će moći besplatno da se voze u Zabavnom parku „Maksimović“, koji se nalazi na uglu ulica Patrijarha Joanikija i Pilota Mihaila Petrovića.

Prvih 500 mališana koji dođu na Ulicu otvorenog srca u Rakovici, dobiće besplatne novogodišnje paketiće.

Tog dana je organizovana i prodaja toplih napitaka i novogodišnjih rekvizita, a sav novac će ići u humanitarne svrhe.

Ulica otvorenog srca u Borči

Od 10.00 do 14.00 prvog januara u Ulici bratstva i jedinstva u Borči održaće se Ulica otvorenog srca. Pored animatora biće tu i Deda Mraz. Deca iz vrtića „Kockica“, „Dunavska bajka“, „Ježurko“ i „Cvrčak“ prirediće novogodišnji program za sve posetioce.

Surčin – opština otvorenog srca

Kulturni centar „Surčin“ i ove godine organizuje humanitarnu manifestaciju za decu „Surčin – opština otvorenog srca“, koja će se održati 1. januara od 12.00 u parku u centru Surčina.

Tada će na otvorenom raznovrsni ulični animatori, artisti, zabavljači, muzičari i glumci prikazati svoje veštine i akrobacije, animirati posetioce i prolaznike.

Najveća radost tog dana biće humanitarna akcija koja svojim darovima pomaže najugroženijoj i najosetljivijoj, ali najdragocenijoj kategoriji stanovništva – deci.

Ulica otvorenog srca i u Mladenovcu

Ispred zgrade Opštine Mladenovac, od 10.00 do 13.00, u okviru Ulice otvorenog srca biće odigrane dve predstave: „Snežna kraljica“ i „Ne rugaj se“. Pored humanitarne akcije u okviru koje će se prodavati crveni nosići, biće organizovan i novogodišnji bazar. Deliće se i određeni broj novogodišnjih paketića za decu.

Obrenovac – grad otvorenog srca

Po osmi put Opština Obrenovac organizuje manifestaciju „Obrenovac – grad otvorenog srca“. U ponedeljak, 1. januara od 11.00 do 15.00, na Trgu dr Zorana Đinđića u Obrenovcu, deci Obrenovca će srećnu Novu godinu poželeti muzičari, pesnici, plesači, klovnovi, Deda Mrazevi i drugi.

Program će biti održan na bini koja će biti postavljena na platou ispred stare direkcije „Posavine“. U sklopu programa biće održane pozorišne predstave, koncerti horskih grupa, nastupi svih KUD-ova sa teritorije opštine Obrenovac, kao i nastupi baletskih grupa. Biće dodeljene nagrade najuspešnijim učesnicima likovnog i literarnog konkursa. U drugom delu programa predstaviće se i deca koja su u protekloj školskoj godini bili đaci generacije.

Na vitražima u parku biće postavljene fotografije sa prošlogodišnje manifestacije „Obrenovac – grad otvorenog srca“ i radovi učesnika likovnog i literarnog konkursa. Na posebnom štandu će se služiti čaj i palačinke za posetioce, dok će svoj štand imati štićenici Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju, kao i Udruženja nagluvih, Sportsko-kulturnog centra, šahovskog kluba i drugi.  (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.