Naslovna » Izlasci » Pozorište » DOB i Studio Centar: Vreme je za pozorište!
Studio Centar: Vreme je za pozorište - Otuđenje
Studio Centar: Vreme je za pozorište - Otuđenje

DOB i Studio Centar: Vreme je za pozorište!

Uspešnu akciju igranja pozorišnih predstava za tinejdžere i tokom 2018. godine nastaviće Dom omladine Beograda i Studio Centar.

Tokom jeseni 2017. godine, DOB i Studio Centar, realizovali su 18 igranja pozorišnih predstava za mladu publiku, koje je videlo oko 3.200 gledalaca, pretežno učenika beogradskih osnovnih i srednjih škola.

Pored školske populacije, ove predstave su propratile i mnoge ličnosti iz javnog i kulturnog života, a posebno je značajna poseta velikog broja roditelja koji su zajedno sa svojim tinejdžerima izašli u pozorište, a sve u trenutku kada roditelji i deca malo vremena provode zajedno.

Odigrane predstave, pružile su beogradskoj publici poseban i jedinstven doživljaj u kamernom ambijentu sale Amerikana.

Studio Centar: premijere, stari naslovi i nastavak akcije

Premijerno su izvedene dve predstave: „Deca na internetu 2“, zasnovana na istinitim događajima, a sve u cilju zaštite dece i mladih na internetu, i „Otuđenje“, rađena po motivima drama Ežena Joneska, a uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Već od početka 2018. godine, nastavlja se akciju „Vreme je za pozorište!“. Predstava „Otuđenje“, koja se se kroz komediju apsurda, na gotovo montipajtonovski način, bavi aktuelnim pitanjima društva u kojem odrastaju nove generacije, biće izvedena u petak, 26. januara od 20.00, u sali Amerikana.

Pored dve navedene predstave, na repertoaru će se naći i dobro poznati stari naslovi, za koje se često tokom jeseni tražila karta više: „Mi deca sa stanice Zoo“, po romanu Kristijane F, „Dnevnik Ane Frank“, rađenu po istoimenom romanu najpoznatije mlade žrtve Holokausta i „Rijaliti Škola“, po motivima knjige „Škola“, Jasminke Petrović.

Sve predstave koje su na repertoaru bliske su mladim ljudima. Na neposredan i direktan način komuniciraju sa publikom, govore istim, mladalačkim rečnikom, otvaraju i obrađuju, njima bliske i problematične teme, nude im određena rešenja.

Posle odigrane predstave, biće organizovana tribinu, razgovor sa publikom na kojoj se dodatno obrađuje problem iznesen u predstavi. Autori i mladi glumci slušaće utiske, razmenjivaće lična iskustva, pronalaziće zaključke koje đaci treba da ponesu izlazeći iz sale.

Studio Centar je pripremao predstave na veoma ozbiljan i profesionalan način, uz jak umetnički pečat.

Više informacija potražite na OVOM LINKU.

Ulaznice se prodaju na svim prodajnim mestima Eventima, a za grupne i školske posete, obezbeđen je dodatni popust. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.