Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Novi mural u Beogradu – na fasadi u Pop Lukinoj ulici

Novi mural u Beogradu – na fasadi u Pop Lukinoj ulici

Na konkursu „Zeleni grad – nova energija“ pobedio je rad Sare Antov i Dragana Vukovića koji će ulepšati fasadu u Pop Lukinoj ulici.

Konkurs je bio otvoren od 8. do 20. decembra, a na otvoreni poziv stiglo je više od 40 predloga umetnika i umetnčkih grupa.

Centralni motiv pobedničkog rešenja biće list, koji simbolizuje zdrav život, dok njegova mreža predstavlja jaku zajednicu tj. sliku grada kojoj težimo i možemo zajednički da je stvorimo. Mladi umetnici su se odlučili za rešenje koje Beograd vidi kao zeleni grad budućnosti, grad novih tehnologija i ideja.

Pobedničko rešenje Sare Antov i Dragana Vukovića biće novčano nagrađeno, a mural na fasadi u Pop Lukinoj ulici biće izveden početkom 2018. godine.

Izabrano rešenje najbolje se uklapa u prirodu okruženja i doprinosi gradskoj raznolikosti u pogledu sličnih umetničkih intervencija.

Konkurs je pokrenut sa ciljem promocije koncepta ulične umetnosti i umetnosti u javnim prostorima i afirmaciji ideje o budućnosti održivih gradova. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.