Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi (15. februar 2018)
Novi filmovi: Crni panter
Novi filmovi: Crni panter

Novi filmovi (15. februar 2018)

Crni panter„, „12 hrabrih„, „Pod pretnjom„, „Zid“ – to su novi filmovi koji će se prikazivati u beogradskim bioskopima od 15. februara 2018. godine.

Film „Berlinski sindrom“ predstavili smo prošle nedelje, a u pojedinim bioskopima ponovo će se prikazivati „Mesečina“ (tri Oskara prošle godine).

Crni panter

Posle smrti svoga oca, kralja Vakande, T’Čala se vraća kući, u izolovanu ali tehnički naprednu afričku državu, kako bi nasledio tron i povratio svoje nasledno pravo da bude kralj.

Ali, kada se stari i moćni neprijatelj ponovo pojavi, T’Čala će biti stavljen na test i uvučen u sukob koji preti da uništi ne samo Vakandu već čitav svet. Suočen sa izdajom i opasnošću, mladi kralj će morati da okupi svoje saveznike i oslobodi svu snagu Crnog pantera, kako bi odbranio svoje ljude i sačuvao njihov način života.

Originalni naslov: Black Panther. Dužina trajanja filma: 134 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2017. Žanr: akcija, avantura, SF. Uloge: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira. Reditelj: Ryan Coogler.

12 hrabrih

Novi filmovi: 12 hrabrih

Film je snimljen po istinitoj priči o timu CIA operativaca i pripadnika specijalnih jedinica američke vojske koji su se sukobili s Talibanima u Avganistanu.

Uspeli su da poraze talibanske protivnike i na kraju oslobode drugi najveći grad u Avganistanu, što se pokazalo ključnim u oslobođenju regije od Talibana.

Produkciju potpisuje slavni Džeri Brakhajmer, poznat po klasicima „Američki žigolo“, „Top Gun“, „Pearl Harbor“, „Pad crnog jastreba“ i mnogih drugih.

Originalni naslov: Operation: 12 Strong. Dužina trajanja filma: 140 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: drama, ratni. Uloge: Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña, Navid Negahban. Reditelj: Nicolai Fuglsig.

Pod pretnjom

Novi filmovi: Pod pretnjom

Kad kamion sleti sa puta, kriminalci sakrivaju robu u usamljenoj kolibi u šumi u nameri da se kasnije vrate po nju. Plan im kvari mladi drvoseča Džo Brejven koji sa porodicom dolazi da zatvori kolibu zbog oluje i tu pronalazi heroin.

Banda odlučuje da pobije celu porodicu i time ukloni svedoke, ali ni to ne ide po planu. Drvoseča kreće u borbu za svoju porodicu na život i smrt…

Originalni naslov: Braven. Dužina trajanja filma: 94 minuta. Država i godina proizvodnje: Kanada / 2018. Žanr: akcija, drama. Uloge: Jason Momoa, Jill Wagner, Zahn McClarnon. Reditelj: Lin Oeding.

Zid

 

Novi filmovi: Zid

Ukratko: američki vojnici Alan Ajzak i Šejn Metjuz poslati su na zadatak da istraže izgradnju cevovoda u iračkoj pustinji za vreme posleratnog perioda. Iznenada, pucnji su se začuli ostavljajući Šejna ozbiljno povređenog i Alana sa metkom u nozi.

U originalnom scenariju glavni lik je Ajzak koga je oborio legendarni irački vojnik Džuba, ali u pozadini toga je priča o ljudima koji žele nešto da sakriju od drugih, ali i od sebe. Veliki deo scenarija je igra mačke i miša kroz spoljnu manifestaciju onoga što se dešava unutar likova.

Tema, ambijent i likovi filma sklopili su se zahvaljujući režiji Daga Limana. On je u priču dodao jedan element koji nije postojao u originalu – drugog vojnika, poručnika Metjuza. „Svidela mi se ideja o vojniku vezanom za jedno mesto, ali ne i ideja o jednom glumcu. Odlučio sam da zadržim temu, ali sam dodao još jedan karakter i priča se otvorila. Njihovo prijateljstvo i posledična ugroženost učinili su film zabavnijim i napetijim“, kaže reditelj.

Stvarni zid postaje linija razdvajanja između Ajzaka i njegovog neprijatelja i on postaje sam po sebi karakter. Zid se tokom filma polako ruši, kao i njih dvojica.

Originalni naslov: The Wall. Dužina trajanja filma: 88 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2017. Žanr: triler, ratni. Uloge: Aaron Taylor-Johnson, John Cena, Laith Nakli. Reditelj: Doug Liman.

(danubeogradu.rs)