Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » U Beču: 14. Vienna Blues Spring Festival
Vienna Blues Spring Festival: Kyla Brox © philmelia
Vienna Blues Spring Festival: Kyla Brox © philmelia

U Beču: 14. Vienna Blues Spring Festival

Prolećni festival bluza u Beču – 14. Vienna Blues Spring Festival – biće održan od 20. marta do 30. aprila 2018. godine.

Na programu će biti ukupno 43 koncertne večeri od kojih 37 u kulturnom društvu „Reigen“ (Kolo), a predstaviće se više od 300 muzičara.

„Bluz identifikovati sa depresijom smatram pogrešnim. Bluz može da bude i životna radost, kritički um, tvrdoglavost. Bluz može da predstavlja ljubav“, kaže austrijski književnik, novinar i muzičar Peter Heniš (Henisch).

Mešavina umetnika seže od benda koji je aktivan već 50 godina The Pretty Things (5. aprila) i britanske legendarne grupe Savoy Brown sa Kimom Simondsom(24. marta), pa sve do grupe Wolfman Gang koja nastupa 31. marta i ženskog njujorškog benda Jane Lee Hooker Band (20. aprila).

Austrijsku bluz-scenu na Vienna Blues Spring Festival-u predstaviće između ostalih grupa Monti Beton koja nastupa 19. aprila, Mojo Blues Band (25. marta) i Peter Heniš (Henisch) kao bluz-muzičar.

Studenti sa Fakulteta za muziku i dramske umetnosti u Beču predstaviće se 24. aprila u sali Jozefa Hajdna gde će prvi put biti održano bugi-veče. (EuroComm)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.