Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Dvorana Doma sindikata: Novi centar kulture i zabave u srcu Beograda
Dvorana Doma sindikata - renoviranje (foto: Dan u Beogradu)
Dvorana Doma sindikata - renoviranje (foto: Dan u Beogradu)

Dvorana Doma sindikata: Novi centar kulture i zabave u srcu Beograda

Renovirana Dvorana Doma sindikata otvara vrata 27. aprila i postati najlepši centar kulturnih, zabavnih i kongresnih dešavanja u Beogradu.

Svečano otvaranje će uveličati Frančesko Tristano, svetski poznati pijanista klasične i elektronske muzike, i Simfonijski orkestar RTS-a, na čelu sa maestrom Bojanom Suđićem.Radovi u toku

Neobičan spoj klasičnog zvuka Simfonijskog orkestra RTS-a i Frančeska Tristana pružiće neponovljiv doživljaj muzike.

Jedan od najvećih muzičkih sastava u zemlji, orkestar koji predstavlja stub kulture i klasične muzike, nastupiće uz pijanistu koji je uplovio u tehno svet, i važi za jednog od najoriginalnijih elektronskih muzičara svoje generacije.

Dvorana Doma sindikata – šest sala, najbolja akustika, VR zona…

Dvorana Doma sindikata (foto: Željka Dimić)
Dvorana Doma sindikata (foto: Željka Dimić)

Kultno mesto na Trgu Nikole Pašića biće pretvoreno u jedinstven multifunkcionalni prostor u gradu, za održavanje svih vrsta događaja iz oblasti kulture i zabave.

Nova Dvorana će, posle završetka rekonstrukcije, posedovati najmoderniju koncertnu, pozorišnu, kongresnu i festivalsku dvoranu, i još pet bioskopskih sala sa ukupnim kapacitetom od 1.900 mesta, veliki hol sa VR zonom, zabavnim sadržajem i kafeom, dečiji zabavno-edukativni centar, press centar, lounge i jazz bar.

Velika dvorana, po kojoj je ovo zdanje poznato, i dalje će biti multifunkcionalna, ali će dobiti novo ruho. Projektovana je po svetskim standardima, pa je tako broj sedišta smanjen na 1.380, sa ciljem postizanja komfora.

Dvorana Doma sindikata - idejno rešenje
Dvorana Doma sindikata – idejno rešenje

Najviše pažnje tokom rekonstrukcije posvećeno je povećanju akustike, tako da će nova postavka dodatno uticati na akustičnost sale, koja je i do sada važila za jednu od najakustičnijih sala u regionu.

Velika sala, koja je bila domaćin najvećim domaćim i svetskim zvezdama, posle rekonstrukcije će biti opremljena najsavremenijom audio i video opremom, i kao takva predstavljaće jedinstven prostor u centru grada, koji će biti pogodan za organizaciju velikih premijera, festivala, kongresa, kao i pozorišnih predstava, koncerata, baleta, opera, itd.

Nekadašnja sala 2, sada će imati 240 mesta, dok će preostale četiri sale imati između 60 i 80 mesta.

Za VIP događaje biće uređen Maršalov salon, dok će na mestu starog kluba „Promocija“ biti otvoren „Jazz Bar Lisabon“.

Dvorana Doma sindikata - idejno rešenje
Dvorana Doma sindikata – idejno rešenje

Prva VR zona u regionu biće postavljena u velikom holu Dvorane, i sastojaće se od različitih tipova doživljaja virtuelne realnosti.

Rekonstrukcija Dvorane započeta je 1. jula 2017. godine.

Period rekonstrukcije Dvorane ukupno će trajati deset meseci, dok će ukupan iznos investicije premašiti 4,5 miliona evra. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.