Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Gradiće se… multifunkcionalna sportska dvorana na Košutnjaku
Gradiće se... multifunkcionalna sportska dvorana na Košutnjaku
Gradiće se... multifunkcionalna sportska dvorana na Košutnjaku

Gradiće se… multifunkcionalna sportska dvorana na Košutnjaku

Radovi na izgradnji nove sportske multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku počeće ove godine.

Objekat će biti u sklopu Nacionalnog trening centra, u okviru kompleksa SRC „Košutnjak“ u Zavodu za sport i medicinu sporta, a prostiraće se na površini od 3,36 hektara.

Ukupna vrednost investicije iznosi 12 miliona evra.

Cilj ovakvih ulaganja Vlade Srbije jeste razvoj i unapređenje sportske infrastrukture, i to objektima koji ispunjavaju sve standarde i zahteve savremenog vrhunskog sporta.

Na jednom mestu biće obezbeđeni svi uslovi kako za optimalan trening, tako i za praćenje zdravstvenog stanja i oporavka sportista.

Borilačke veštine i drugi sportovi na Košutnjaku

U okviru multifunkcionalnog objekta na Košutnjaku nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sportsko penjanje i dizanje tegova.

Svaki od pomenutih sportova imaće autonomne sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na visokom nivou, specijalizovana borilišta, streljanu i veštačku stenu, saune, prostorije za masažu, namenske teretane, kancelarije za trenere.

Prostorije koje će biti namenjene svakom od pomenutih sportova prostiraće se na površini od po 800 do 1.000 metara kvadratnih, u skladu sa zahtevima pojedinačnih sportskih saveza, kao i sa standardima za ove sportove.

Na raspolaganju sportistima biće i zajednički sadržaji u okviru objekta kao što su zona za relaksaciju, glavna teretana, sportska sala za takmičenja i sportove sa loptom.

Nova dvorana biće jedinstvena u regionu i šire, jer na jednom mestu SRC „Košutnjak“ ima i smeštajne kapacitete i kompletnu zdravstvenu zaštitu i sve uslove za pripreme i trening sportista.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.