Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Most kod Ade Huje: Izgradnja počinje 2020. godine
Most kod Ade Huje: Izgradnja počinje 2020. godine
Most kod Ade Huje: Izgradnja počinje 2020. godine

Most kod Ade Huje: Izgradnja počinje 2020. godine

Još jedan most preko Dunava, most kod Ade Huje počeće da se gradi 2020. godine u sklopu Unutrašnjeg magistralnog prstena.

Saobraćajnica će biti sklopljena od četiri konstrukcije, objavile su „Novosti“.

Sa pristupnim putevima saobraćajnica će biti dugačka 3.327 metara, a široka 30 metara. Sam most kod Ade Huje, koji spaja obale, biće dugačak 844 metra i imaće dva pilona koji će biti „kapije“ ispod kojih će prolaziti brodovi. Predviđeno je da izgradnja traje 36 meseci.

Most bi trebalo da se nalazi na 2,5 kilometara nizvodno od Pančevačkog mosta. Sa banatske strane zidaće se pristupni put na stubovima dugačak 1.216 metara. Imaće dve paralelne konsgrukcije. Sa strane Karaburme, prilazna saobraćajnica će biti dugačka 1.160 metara.

Most kod Ade Huje za rasterećenje Pančevca

Most kod Ade Huje: Izgradnja počinje 2020. godine

Planska dokumentacija je usvojena, a u toku je tender za izbor projektanta. Postoje neka idejna rešenja koja su ranije rađena. Direkcija za izgradnju Beograda i izabrani projektant će razrađivati finalni izgled saobraćajnice.

Izgradnjom ovog mosta, dva tunela u centru grada i novim savskim mostom prestonica će biti rasterećena od nepotrebnog tranzitnog saobraćaja.

Prioritet imaju pešaci, biciklisti i javni prevoz u odnosu na automobile, najavljuje gradska vlast.

Završetkom novog mosta otvara se mogućnost da se rastereti i obnovi Pančevački most.

Novi most kod Ade Huje deo je spoljne magistralne tangente. Povezaće Pančevački put i Višnjičku ulicu. Od Ade Huje, povezaće se sa Bulevarom kralja Aleksandra i auto-putem za Niš.

Severnom tangentom povezan je sa kružnom magistralom sa Pupinovim mostom, a onda do Mosta na Adi preko Bulevara heroja sa Košara.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.