Naslovna » Turizam » Volim Beograd » Muzej Vuka i Dositeja: Multimedijalni igrokaz „Moj otac Vuk Karadžić“
Muzej Vuka i Dositeja: Multimedijalni igrokaz "Moj otac Vuk Karadžić"
Muzej Vuka i Dositeja: Multimedijalni igrokaz "Moj otac Vuk Karadžić"

Muzej Vuka i Dositeja: Multimedijalni igrokaz „Moj otac Vuk Karadžić“

Dva puta mesečno u Muzeju Vuka i Dositeja održava se multimedijalna prezentacija „Moj otac Vuk Karadžić“.

Svake druge nedelje od 12.00, u autentičnom ambijentu Muzeja Vuka i Dositeja kostimirana glumica Ljiljana Jakšić u ulozi Mine Karadžić, pripoveda emotivnu biografsku priču o životu porodice Vuka Stefanovića Karadžića.

Uz obilje dokumentarnog materijala, porodičnih fotografija i uz taktove starogradskih muzičkih numera koji dočaravaju vreme kazivanja – ovo je priča koju želite da čujete!

Zgrada Muzeja jedno vreme bila je sedište nekadašnje Velike škole, prve srpske prosvetne ustanove namenjene višem obrazovanju, koju je osnovao Dositej Obradović, a Vuk Karadžić bio đak prve generacije.

Ovo je sentimentalna životna ispovest Vukove ćerke o zanimljivostima iz privatnog života, porodičnim teškoćama i nemaštini u kojima je njen otac stvarao i o najznačajnijim događajima i ličnostima koje su ga okruživale.

Program, obogaćen prikazivanjem dokumentarnog materijala, porodičnih fotografija i taktovima starogradskih muzičkih numera, dočarava vreme o kome Mina pripoveda, a savremeni audio-vizuelni efekti oživljavaju prostor starog zdanja.

Ulaznice po ceni od 400 dinara, mogu se kupiti na blagajni Muzeja Vuka i Dositeja i u Turističkom informativnom centru u Knez Mihajlovoj 5.

Moj otac Vuk Karadžić – info

Mesto: Muzej Vuka i Dositeja, Gospodar Jevremova 21
Naziv prezentacije: Moj otac Vuk Karadžić
Organizatori: Udruženje KulTurNet i Narodni muzej
Uloga: Ljiljana Jakšić
Naredna izvođenja: 15. i 29. april, 13. i 27. maj, 10. i 26. jun…
Broj telefona: 011/2625-161
Radno vreme: pon – zatvoreno; uto, sre, pet: 10.00-17.00; čet. i sub: 12.00-20.00; ned: 10.00-14.00
Cena ulaznice: 400 RSD

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.