Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi (29. mart 2018)
Novi filmovi (29. mart 2018): Marija Magdalena
Novi filmovi (29. mart 2018): Marija Magdalena

Novi filmovi (29. mart 2018)

„Marija Magdalena“, „Ponoćno sunce“, „Ready Player One“, „Niotkuda“ – to su novi filmovi u bioskopima od 29. marta 2018. godine.

Animirano-igrani film „Zec Petar“ predstavili smo prošle nedelje.

Marija Magdalena

Film „Marija Magdalena“ na autentičan način prikazuje snažnu i inspirativnu ljudsku priču o jednoj od najmisterioznijih, neshvaćenih duhovnih ličnosti u istoriji čovečanstva.

Ovaj biografski film, rađen po motivima iz biblije, prikazuje Mariju, mladu ženu u potrazi za novim načinom života.

Sputana pravilima svog vremena, Marija prkosi svojoj tradicionalnoj porodici i priključuje se novom društvenom pokretu koji predvodi harizmatični Isus iz Nazareta. Ubrzo, ona pronalazi sebe u ovom pokretu i potpuno se posvećuje putovanju koje će je odvesti u Jerusalim. Scenario su pisale Helen Edmundson i Filipa Goslet.

Originalni naslov: Mary Magdalene. Dužina trajanja filma: 120 minuta. Država i godina proizvodnje: VB / 2018. Žanr: drama. Uloge: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor. Reditelj: Garth Davis.

Ponoćno sunce

Novi filmovi: Ponoćno sunce

Ovo je srcerapajuća priča o ljubavi u stilu najvećih romantičnih klasika, s mladim zvezdama Belom Torn i Patrikom Švarcenegerom, sinom slavnog Arnolda Švarcenegera, u glavnim ulogama.

Epska romantična drama, govori o 17-togodišnjoj devojci Kejti koja, zbog retke bolesti, ne sme da bude izložena suncu. Tokom dana je u kući, a tek uveče, po mraku, kreće prema lokalnoj železničkoj stanici gde svira gitaru za putnike.

Jedne večeri, upliće se sudbina, i Kejti upoznaje dečka s kojim započinje letnju romansu…

Originalni naslov: Midnight Sun. Dužina trajanja filma: 91 minut. Država i godina proizvodnje: SAD / 2017. Žanr: drama, romantični/ljubavni. Uloge: Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger, Rob Riggle, Quinn Shephard. Reditelj: Scott Speer.

Ready Player One

Novi filmovi: Ready Player One

Nova avantura legendarnog reditelja i višestrukog oskarovca Stivena Spilberga, bazirana je na istoimenom bestseleru Ernesta Klinea.

Tinejdžer Vejd svoje dane provodi igrajući „Oasis“. Vejd ima želju da iz sumornog sveta pobegne u globalnu mrežu virtuelne utopije gde korisnici vode idilične alternativne živote.

Kada ekscentrični multimilijarder i tvorac igrice Džejms Halidej umre, u testamentu ostavi svoje bogatstvo onome ko pobedi u dobro smišljenom lovu na blago.

Koristeći svoj avatar, Vejd će u trci za blagom morati da se suprotstavi moćnim protivnicima koji ga napadaju i u stvarnom svetu.

Originalni naslov: Ready Player One. Dužina trajanja filma: 140 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: akcija, naučna-fantastika, avantura. Uloge: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, T.J. Miller, Simon Pegg, Mark Rylance, Hannah John-Kamen. Reditelj: Steven Spielberg.

Niotkuda

Novi filmovi: Niotkuda

Katja upada u životni kolaps posle smrti supruga i sina koji su poginuli u bombaškom napadu.

Njena porodica i prijatelji pokušavaju da joj pruže podršku. Danilo, advokat i Nurijev najbolji prijatelj, zastupa Katju na suđenju osumnjičenima – mladom paru neonacista. Suđenje gura Katju do granica izdržljivosti, ali za nju nema alternative.

Posle perioda patnje i tuge, dolazi vreme za osvetu…

Ova krimi-drama prikazana na FEST-u nosi naziv „In the Fade“ po istoimenoj pesmi američkog rok benda Queens of the Stone Age, čiji je pevač, Džoš Hom, radio muziku za film. Scenario, kao i režiju, potpisuje Fatih Akin, u saradnji sa Harkom Bohmom.

– Počeo sam da istražujem koncept osvete. Da li stvarno postoji? Ko bi zapravo želeo osvetu? Da li bih se ja svetio? Katja ima svoj moral, svoju definiciju pravde. U tom smislu, Katja prikazuje nešto što je skriveno u svima nama, nešto što bi zauvek trebalo da ostane skriveno. Nisam bio zainteresovan za perspektivu ubica. Bio sam veoma odlučan gde moj fokus i empatija treba da budu. Iako je ona plavooka plavuša i Nemica, Katja je moj alter ego. U ovom filmu se radi o univerzalnom osećanju tuge i svim njenim slojevima – ističe reditelj Akin, dodajući da je ovo veoma ličan film za njega.

Originalni naslov: In the Fade. Dužina trajanja filma: 106 minuta. Država i godina proizvodnje: Nemačka / 2017. Žanr: drama. Uloge: Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar. Reditelj: Fatih Akin.

(danubeogradu.rs)