Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi (8. mart 2018)
Novi filmovi (8. mart 2018): Neka svetlost uđe
Novi filmovi (8. mart 2018): Neka svetlost uđe

Novi filmovi (8. mart 2018)

Neka svetlost uđe„, „Izgrednici„, „Oblik vode„, „Skver„, „Kuća duhova„… to su novi filmovi u bioskopima od 8. marta 2018. godine.

Film „Led“ predstavili smo prošle nedelje. Najavljujemo i premijeru filma „Tomb Raider“ (14. mart, 20.00; bioskopi Cineplexx) i pretpremijeru animiranog filma „Leo da Vinči: Misija Mona Liza„.

Neka svetlost uđe

https://youtu.be/BNN53wLJ_PQ

Izabela, koju igra maestralna Žilijet Binoš, razvedena je slikarka i majka koja je spremna da opet pusti ljubav u svoj život.

Upoznaje zanimljive partnere i prolazi kroz uzbudljive periode jer ne zna, a čak ni ne naslućuje šta uopšte želi od života. Ovo je romantična komedija o ljubavnim greškama koje se manje više ponavljaju: svaki put kad pomislimo ili se ponadamo da je Izabela našla svoju drugu polovinu, stvari se otrgnu kontroli ili se raspadnu. Sve dok u film ne zakorači vidovnjak Deni…

Originalni naslov: Un beau soleil intérieur. Dužina trajanja filma: 94 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2017. Žanr: tragikomedija, romantični/ljubavni. Uloge: Juliette Binoche, Gérard Depardieu, Valeria Bruni Tedeschi, Nicolas Duvauchelle, Josiane Balasko. Reditelj: Claire Denis.

Izgrednici

Novi filmovi: Izgrednici

Film je rađen po scenariju Đorđa Milosavljevića. To je priča o tri studenta koji radeći na svom eksperimentu, pokušavaju da dokažu da prostorna destrukcija, pravljenje nereda, s vremenom dovodi do socijalne destrukcije, do pojave izgreda.

Mlada trojka ne uviđa da im se haos koji izaziva za potrebe projekta polako uvlači i u njihove živote. Gube distancu, a profesor ih ostavlja da se sami suoče sa posledicama.

Originalni naslov: Izgrednici. Dužina trajanja filma: 107 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2018. Žanr: drama, triler. Uloge: Radovan Vujović, Marta Bjelica, Mladen Sovilj, Svetozar Cvetković, Predrag Ejdus. Reditelj: Dejan Zečević.

Oblik vode

Novi filmovi: Oblik vode

Priča o ljubavi nijeme žene i neobičnog stvorenja nagrađena je sa četiri Oskara (za najbolji film, režiju, scenografiju i muziku), a ukupno je imala 13 nominacija.

„Oblik vode“ je bajkovita priča smeštena u vreme Hladnog rata u SAD, oko 1962. godine. U tajnoj, visoko obezbeđenoj vladinoj laboratoriji, radi Elajza, koja vodi samotan i sputan život. Njen život se menja iz korena kada sa svojom koleginicom Zeldom otkrije tajni eksperiment unutar laboratorije…

Originalni naslov: Shape of Water. Dužina trajanja filma: 123 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: drama, fantazija. Uloge: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones. Reditelj: Guillermo del Toro.

Skver

Novi filmovi: Skver

Film „Skver“ švedskog reditelja Rubena Ostlunda dobitnik je jednog od najvećih priznanja ove godine – Zlatne palme na Kanskom festivalu. Otkačena i na momente urnebesna satira o svetu savremene umetnosti i muzeja postavlja pitanja o podeljenosti društva uzimajući u obzir ličnu odgovornost i humanost.

Kristijan je glavni kustos Kraljevskog muzeja avangardne umetnosti, zgodan arogantan i pretenciozan u svojoj privilegiji i moći. Razveden je, ali posvećen otac dvoje dece koji vozi elekrični automobil i posvećen je višim ciljevima.

Njegova sledeća izložba je „Skver“, instalacija koja poziva prolaznike na altruizam podsećajući ih na njihovu ulogu odgovornih ljudskih bića. Ali, ponekad je teško živeti po sopstvenim idealima – Kristijanov budalasti odgovor na krađu njegovog telefona i novčanika vodi ga u sramne situacije.

U međuvremenu PR agencija muzeja kreira neočekivanu kampanju za „Skver“. Odgovor na nju je prenaduvan i šalje Kristijana, kao i muzej u egzistencijalnu krizu.

Ostlund, naravno, ima ciničan osvrt na izložbu poistovećujući kvadrat sa svim beskućnicima koji u svakodnevnom životu ne dobiju ni drugi pogled.

Originalni naslov: The Square. Dužina trajanja filma: 142 minuta. Države i godina proizvodnje: Dan, Fra, Nem, Šve / 2017. Žanr: tragikomedija. Uloge: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary. Reditelj: Ruben Östlund.

Kuća duhova

Novi filmovi: Kuća duhova

Radnja filma inspirisana je stvarnom Sarom Vinčester. Ekscentrična naslednica bogatstva stečenog oružjem veruje da je progonjena dušama onih ubijenih Winchester puškom.

Po legendi, Sara Vinčester je verovala da će ostati živa dokle god će graditi svoju kuću. Film se snimao na autentičnoj lokaciji, što je bilo izuzetno teško i komplikovano filmskoj ekipi s obzirom na skučenost kuće.

Sara je beskrajno i stalno gradila tu kuću, verujući da će je, ako prestane, duhovi ubijenih progoniti i na kraju ubiti. Kuću je gradila punih 38 godina. No, njena gradnja bila je pomalo bizarna s obzirom na to da se razna vrata i prozori otvaraju u zidove ili jednostavno ne vode nikuda.

Originalni naslov: Winchester. Dužina trajanja filma: 94 minuta. Države i godina proizvodnje: Australija, SAD / 2018. Žanr: horor. Uloge: Helen Mirren, Jason Clarke, Sarah Snook, Eamon Farren. Reditelj: Michael Spierig, Peter Spierig.

Leo da Vinči: Misija Mona Liza

Novi filmovi: Leo da Vinči

Život u gradu Vinčiju prolazi mirno: mladi Leo da Vinči radi na novim izumima uz pomoć druga Lorenca dok ih njegova simpatija Liza posmatra i podsmeva im se.

Jednog dana Lizinu kuću zahvata iznenadni požar i njena porodica više ne može da plaća dugove.

Da bi spasili Lizu od neželjene udaje za plemića, ekipa se upušta u avanturu pronalaženja blaga i sukoba sa piratima uz pomoć Leovih genijalnih izuma.

Originalni naslov: Leo da Vinci: Missione Monna Lisa. Dužina trajanja filma: 85 minuta. Države i godina proizvodnje: Ita, Pol / 2018. Žanr: animirani, avantura, biografski. Sinhronizacija: Milan Antonić, Milena Živanović, Milan Tubić, Darija Vračević. Reditelj: Sergio Manfio.

Tomb Raider

Novi filmovi: Tomb Raider

Posle dva kultna nastavka s Anđelinom Džoli, vreme je za novu Laru Kroft s Alisijom Vikander u glavnoj ulozi.

Lara Kroft je strastvena, samostalna devojka i ćerka ekscentričnog pustolova koji je nestao dok je ona još bila tinejdžerka.

Sada, posle sedam godina, Lara nema nikakav stvaran cilj u životu. Ona odbija da preuzme uzde carstva svog oca jednako kao što odbija da prizna da je stvarno otišao.

Protiveći se očevim poslednjim željama Lara odlučuje da ostavi sve iza sebe kako bi rešila zagonetku njegovog misterioznog nestanka, a svoju potragu započinje istraživanjem poslednje lokacije na kojoj je viđen.

Originalni naslov: Tomb Raider. Dužina trajanja filma: 122 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2017. Žanr: akcija, avantura. Uloge: Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins, Daniel Wu. Reditelj: Roar Uthaug.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.