Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam automobila BG Car Show i Motopassion na Beogradskom sajmu
Sajam automobila BG Car Show i Motopassion na Beogradskom sajmu
Sajam automobila BG Car Show i Motopassion na Beogradskom sajmu

Sajam automobila BG Car Show i Motopassion na Beogradskom sajmu

Od 22. do 28. marta izložbeno-prodajna manifestacija Sajam automobila pod nazivom BG Car Show biće organizovana na Beogradskom sajmu.

Beogradski sajam je u obavezi da sprovede odluku Vlade Republike Srbije kojom se zabranjuje održavanje javnih skupova u zatvorenim prostorima za više od 100 ljudi. Imajući u vidu dalji razvoj situacije u vezi sa pojavom korona virusa, Beogradski sajam će u narednom periodu odložiti sajamske manifestacije „DDOR BG CAR SHOW“, Međunarodni sajam motocikala – Motopassion.

U halama 1, 1a, 2, 3, 3a, 4 i 5 okupiće se svi uvoznici i distributeri putničkih automobila u Srbiji. Istovremeno, biće aktuelan i 12. Međunarodni sajam motocikala – Motopassion u halama 7, 8 i 9.

Kompletna ponuda vodećih svetskih proizvođača automobila domaćoj publici i potencijalnim kupcima predstavljena je kroz jedinstvenu scenografiju sa unificiranim i jednoobraznim izložbenim prostorima opremljenim u režiji Beogradskog sajma.

Sa izložbom prateće industrije, delova i opreme, kao i garažno-servisne opreme upotpunjen je program ove manifestacije.

BG Car Show i Motopassion: Pitanja, činjenice, noviteti…

Već po tradiciji, Sajam automobila održava se u okolnostima koje su obeležile prethodnu godinu i koje pred proizvođače, distributere, sajamske posetioce i potencijalne kupce postavljaju brojna pitanja…

Kako je u Srbiji tokom 2017. registrovano skoro 16 odsto više novih automobila nego u 2016? Zašto se skoro 15 odsto prodatih novih automobila odnosi na luksuzne automobile, one iz premijum segmenta, što je na nivou evropskog proseka? Zašto se najviše kupuju najjeftiniji i najskuplji modeli? Zašto najveći porast rejtinga u odnosu na 2016. beleže vozila iz SUV kategorije? Šta mogu očekivati proizvođači električnih automobila, kojih je tokom 2017. registrovano samo 12, i to svih 12 u Beogradu, i zašto je to tako? Da li su se promenili finansijski uslovi kupovine i održavanja i zakonske okolnosti nabavke novih vozila? I tako dalje…

Konačno, jedna od izuzetnih prilika u vezi sa ovim sajmom je i činjenica da tradicionalno počinje neposredno po zatvaranju legendarnog Ženevskog salona automobila, nasleđujući i neka globalna pitanja aktuelnog auto i moto sveta, ali i deo njegovog sjaja, ekskluziviteta i inovacionih intriga.

Na Beogradskom sajmu se, tokom sedam dana, može očekivati rekordan broj automobilskih brendova. To se odnosi i na renomirane moto brendove spremne za Motopassion, ali i na segment lakih privrednih vozila.

Isto tako, za očekivati je da najveću pažnju posetilaca, ali i šire javnosti, privuku luksuzni brendovi, a iznenađenja u premium segmentu nikada nije nedostajalo, pa neće ni ovoga puta.

S obzirom da je jedan od koncepcijskih imperativa ovih sajmova i promocija tehničko-tehnoloških, dizajnerskih, ali i svih drugih inovativnosti u sektorima koje pokrivaju, domaću javnost svakako će zanimati i trendovi i noviteti u vezi sa alternativnim pogonskim rešenjima i novi koncepti hibridnih i elektro pogona, te nova dostignuća sa ekološkog i bezbednosnog stanovišta.

Dva sajma ne bi bila kompletna kada sajamskoj ponudi putničkih automobila i motocikala ne bi bili pridodata terenska vozila, kvadovi, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, proizvodi prateće industrije, tuning oprema, ali i finansijske institucije, osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja…

Podrazumeva se da će posetiocima biti ponuđeni i brojni edukativni i zabavni sadržaji, takmičarske aktivnosti, test vožnje, nagradne igre i druga zadovoljstva, što će posetu sajmovima učiniti ne samo informativnom, poučnom i korisnom nego i zabavnom.

Info

Na piste čak 10 hala Beogradskog sajma ateriraće oko 350 izlagača iz dvadesetak zemalja, koji će predstaviti više od 50 automobilskih brendova, 40 do 50 sasvim novih modela automobila, koje je vodeća svetska produkcija lansirala u proteklih godinu dana, dok će novitete u segmentu lakih privrednih vozila predstaviti 10 renomiranih proizvođača.

Motopassion će ugostiti više od 40 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i bicikala.

Cena pojedinačne ulaznice biće 300 dinara, grupnе 200 dinara, grupne za đake i studente 150 dinara, a sajamski parking će se plaćati 100 dinara po započetom satu.

Na Family day, 27. marta, biće omogućena porodična poseta po ceni ulaznice od 500 dinara, koja važi za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja.

Radno vreme sajmova biće od 10.00 do 20.00, osim 28. marta – od 10.00 do 19.00. (danubeogradu.rs)