Naslovna » Izlasci » Pozorište » Teatar Levo: Džuboks pozorište – probali ste, gledajte
Teatar Levo: Džuboks pozorište - probali ste, gledajte
Teatar Levo: Džuboks pozorište - probali ste, gledajte

Teatar Levo: Džuboks pozorište – probali ste, gledajte

Povodom Svetskog dana pozorišta, Teatar Levo (Resavska 11) je pripremio program „Džuboks pozorište – probali ste, gledajte“.

Tokom marta ulaz je omogućen na predstave tj. otvorene probe Teatra Levo, gde će zainteresovani moći kritički i kreativno, kako misle da je potrebno, da doprinesu kvalitetu predstava.

Biće im omogućen razgovor sa rediteljima, scenografima, kostimografima, glumcima, ali i njihovim likovima. Odvažni će moći da obuku kostim i odigraju scenu kako misle da treba!Za dž

Teatar Levo – repertoar otvorenih proba / predstava

Ponedeljak, 5. mart (20.00) Tavan
Subota, 10. mart (20.00) Lari Tompson
Nedelja, 11. mart (20.00) Dom Bernarda Albe
Utorak, 13. mart (20.00) Rastibuđilizovane Klejbezable
Petak, 16. mart (20.00) Čovek, zver i vrlina
Subota, 17. mart (20.00) BG3
Nedelja, 18. mart (20.00) Seks i selo
Petak, 23. mart (20.00) Zoološka priča
Utorak, 27. mart (20.00) Po izboru publike

Na Svetski dan pozorišta, 27. marta, u Teatru Levo publika će birati predstavu. Naime, predstava sa najviše glasova biće postavljena na licu mesta i odigrana! Posle predstave – diskusija o postignutom i proslava Dana pozorišta.

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)

Zagušeni smo sopstvenim egocentrizmom, sveprisutnom sujetom, opštim međusobnim nepoštovanjem, zlobom i podvalama, destrukcijom elementarne hijerarhije vrednosti. A statusno, dakle društveno, materijalno, kreativno estetski – teatar nam je, kao nikada, u očajnom stanju. I šta sada treba? Začepiti usta, ćutati i mnogim neznalicama, dunđerima, politikantima, koristoljupcima svih fela klimati ponizno glavom! U našem teatru mora započeti veliko spremanje, ozbiljna restauracija, sa pameću i kadrovima koje već imamo, usprkos njihovom upornom odbijanju jer im je, izgleda, u postojećim gnezdima postalo potaman i odviše dobro. Pomanjkanje ambicija, romantičarskog i revolucionarnog zanosa, pokazala je istorija, teatru nikada ne može naškoditi. (Marko Kovačević)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.