Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » WeAreDevelopers dovodi eksperta za AI Josepha Sirosha u Beč i proširuje partnerstvo sa Microsoftom

WeAreDevelopers dovodi eksperta za AI Josepha Sirosha u Beč i proširuje partnerstvo sa Microsoftom

WeAreDevelopers, jedna od vodećih platformi za regrutovanje  programera u Evropi, dovodi Korporativnog potpredsednika za Cloud AI Platform u Microsoftu, Joseph Sirosha na WeAreDevelopers World Congress 2018 u Beč i intezivira saradnju sa Microsoftom sa ciljem razvoja tema budućnosti, AI i VR.

Korporacijski potpredsednik za Cloud AI Platform bi će jedan od glavnih govornika prvog dana konferencije sa prezentacijom na temu „AI: Tidal Wave“, kojom će pokazati na koji način svaka kompanija može iskoristiti digitalizaciju.

„Iako smo poslednjih godina postigli ogroman napredak, posebno u područjima kao što su analiza podataka, prepoznavanje glasa i prepoznavanje slika, razvoj prave AI još je uvek u početnom razvoju“, rekao je Joseph Sirosh, Microsoftov Korporativni potpredsednik za Cloud AI Platform. „Zato imamo sve prilike da se dogovorimo o etičkim standardima i da postavimo prave predloge za saradnju čoveka i mašine“.

Microsoft veruje da AI alati i usluge koje stvaraju pre svega moraju pomoći ljudima i povećati njihove mogućnosti uz pomoć osnovnih principa zasnovanih na etici, odgovornosti, inkluziji i sigurnosti. Sa druge strane, AI oslobađa kreativnost svake osobe i svake organizacije na planeti, zauvek menja način na koji sarađuju, stvaraju, uče i zabavljaju se.

WeAreDevelopers i kompanija Microsoft usko sarađuju još od aprila 2017. godine, naime obe kompanije su veoma fokusirane na rast i uspeh programera, na metode kako da ih inspirišu da kreiraju i kodiraju budućnost. Drugi glavni fokus saradnje je tema raznolikosti, uticaj na globalnu raznolikost i inkluziju kako bi osnažili ljude, transformisali kulturu i podržali svakog pojedinca u njihovoj karijeri, u zajednici i uticaju na svet.

„Vrlo nam je drago što smo ostvarili partnerstvo sa Microsoftom sa kojim ćemo raditi na promociji trendova poput AI, IoT, robota ili VR“, kaže Benjamin Ruschin, direktor i suosnivač WeAreDevelopers. „Spajanje kompanije Microsoft, jedne od vodećih svetskih tehnoloških kompanija i nas, jedne od vodećih svetskih developerskih zajednica, logičan je korak u daljnjem razvoju interesa developera u budućnosti. „

Svetski kongres WeAreDevelopers najveća je developerska konferencija u Europi, sa učešćem do 10.000 učesnika. Pored Microsofta, ovaj događaj povezuje vodeće svetske tehnološke kompanije poput IBM-a, SAP-a, Facebook-a ili Google-a sa svetskom developerskom zajednicom. Uz svetske brendove, WeAreDevelopers dovodi 150 međunarodnih tehnoloških lidera, a najpoznatiji među njima su: Steve Wozniak, osnivača kompanije Apple-a, računarskog pionira i izumitelja, poznati preduzetnik i tech investitor Frank Thelen, John Romero, nagrađivani dizajner i programer igara, Angie Jones, Senior Automation Engineer u Twitter-u koja je razvila strategiju automatizacije i okvire za bezbroj softverskih proizvoda i mnogi drugi vrhunski predavači i predavačice. Kongres će se održati ove godine od 16. do 18. maja u Austrijskom centru u Beču.

Early Bird ulaznice po najpovoljnijoj cijeni još uvek je moguće kupiti na zvaničnoj stranici kongresa

Startupi i druge kompanije mogu ostvariti timske popuste, uz kontakt WeAreDevelopers tima na sarajevo@wearedevelopers.com

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.