Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Bečke festivalske nedelje: Moderna scenska umetnost
Bečke festivalske nedelje: NTK - Trojanke (foto: National Theater of Korea)
Bečke festivalske nedelje: NTK - Trojanke (foto: National Theater of Korea)

Bečke festivalske nedelje: Moderna scenska umetnost

Jedan od najstarijih evropskih festivala kulture, Bečke festivalske nedelje, otvara se 11. maja 2018. godine, a u centru pažnje je moderna scenska umetnost.

Program čini trideset produkcija iz različitih zemalja u oblasti muzike, pozorišta, performansa i plesa. Svečano otvaranje ovog avangardnog festivala na Trgu ispred Gradske većnice u Beču prenosiće se uživo širom sveta i biće otvoreno za javnost.

U okviru programa neki od umetnika koji će nastupiti na predstojećem događaju u „Muzejskoj četvrti Beča“ biće i holandski umetnik Dris Verhofen. On će na dan otvaranja izvesti svoj provokativni performans „Phobiarama“.

Egipatski umetnik Vael Šavki pevaće dvadeset stihova iz srednjovekovne „Pesme o Rolandu“. Svoj prvi nastup na manifestaciji Bečke festivalske nedelje imaće između ostalih i nemački režiser Ersan Mondtag sa „Orestijom“.

Debitantsko izvođenje imaće i psihodelični komad „Sestre samoubice / Smrt nedužnih“ rediteljke Suzan Kenedi, inspirisan romanom pisca Džefrija Eugenidesa i istoimenim filmom rediteljke Sofije Kopole.

U nekadašnjoj fabrici pogrebnih sanduka, F23, biće postavljena multimedijalna scena „Hyperreality“. Na njoj će biti izvođena eksperimentalna elektronska muzika tri večeri zaredom u kombinaciji sa performansom, vizuelnom i pop umetnošću.

Za festivalske nedelje u prodaji će se naći četrdeset hiljada karata, a sam događaj će trajati do 17. juna 2018. godine. (EuroComm)

 

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.