Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Bečki letnji balovi 2018
Bečki letnji balovi - Concordia Ball (foto: Alexandra Kromus)
Bečki letnji balovi - Concordia Ball (foto: Alexandra Kromus)

Bečki letnji balovi 2018

I ovog leta u glavnog gradu Austrije biće održani veliki bečki letnji balovi, što humanitarni, što tradicionalni.

U Beču se, dakle, ne pleše samo preko zime i u vreme karnevala, već se i leti pleše na tri velika letnja bala.

Veliki humanitarni događaj u znaku borbe protiv side, „Life Ball“, održaće se 2. juna 2018. godine dvadeset peti put po redu u Gradskoj većnici.

Živopisni festival sa izvanrednim nastupima uživo organizuje se sa ciljem da se van granica grada Beča i zemlje pošalje glasan, čak i zaglušujući signal, o borbi protiv HIV-a i AIDS-a. Kreativni okvir za ovu svetski jedinstvenu proslavu pružiće ove godine legendarni mjuzikl „Moje pesme, moji snovi“.

Veoma dugu tradiciju ima i bal koji organizuje novinarski klub „Concordia“. Johan Štraus, kralj valcera, posvetio je još 1859. godine upravo ovom novinarskom klubu neke od svojih najpoznatijih melodija – valcer „Feljton“.

Bal „Concordia“ dočekuje goste 8. juna 2018. godine u raskošnim prostorijama Gradske većnice kao i u unutrašnjem delu sa arkadama. Ovogodišnji moto biće u znaku tanga.

Tradicionalni deveti letnji bal „Fête Impériale“ održaće se 29. juna 2018. godine u zgradi „Španske dvorske škole jahanja“. Novac od ulaznica za ovaj događaj biće iskorišćen u svrhu istraživanja neophodnih za uzgoj lipicanera. (EuroComm)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.