Naslovna » Turizam » Volim Beograd » Dvorski kompleks na Dedinju: Turistička sezona 2018
Dvorski kompleks na Dedinju - turističke posete
Dvorski kompleks na Dedinju - turističke posete

Dvorski kompleks na Dedinju: Turistička sezona 2018

Dvorski kompleks na Dedinju biće otvoren za turističke posete od 20. aprila do 31. oktobra 2018. godine.

Uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča, turisti imaju priliku da obiđu dvorski park, Kraljevski dvor, Beli dvor i dvorsku crkvu Svetog Andreja Prvozvanog, kako bi se u prijatnoj jednoiposatnoj šetnji upoznali sa istorijom, umetnošću i kulturom kojima naša zemlja može da se ponosi.

Posetioci će u okviru tura imati priliku i da se sretnu i pozdrave sa prestolonaslednikom i princezom kada god su prisutni.

– Zadovoljstvo mi je što imamo priliku da otvorimo još jednu turističku sezonu i što će naši građani, kao i svi turisti, i ove godine uživati u obilascima dvorova. Istorija i uspomene dvorskog kompleksa su nepresušne i veoma je važno da ih prenesemo na mlade naraštaje i edukujemo ih. Nažalost, čest je slučaj da naši građani nisu informisani o važnim umetničkim delima koja se ovde nalaze, a turističke ture su odlična prilika da ih vide uživo i nauče nešto novo – istakao je prestolonaslednik Aleksandar.

Dvorski kompleks na Dedinju – sredom i vikendom

Turistička organizacija Beograda (TOB) organizovaće posete kraljevskim dvorovima svake srede, subote i nedelje, sa organizovanim autobuskim prevozom.

Polasci su sa turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića, u sledećim terminima: sredom od 9:30 (tura na engleskom jeziku), subotom od 9:30 na engleskom i 12:30 časova na srpskom jeziku i nedeljom od 9:30 i 12.30 časova na srpskom jeziku.

Cena ulaznice je 650 dinara. Broj ljudi u grupi je ograničen na 50.

Postoji i mogućnost organizacije grupnih poseta tokom radnih dana uz prethodnu najavu.

Škole, studentske organizacije i penzionerska udruženja dvorove na Dedinju mogu posetiti u okviru grupnih poseta svakog radnog dana u terminima od 10.00 do 14.00 uz obaveznu najavu na broj 011/3064-050 ili putem e-pošte: kancelarija@dvor.rs. Jedna grupa može da bude sačinjena od najmanje 15 i najviše 50 posetilaca.

Razgledanje Dvorskog kompleksa je jedan od najposećenijih turističkih programa koji se realizuje već 14 godina.

Za sve informacije i rezervacije posetioci se mogu obratiti Turističkom informativnom centru u Beogradu, Knez Mihailova 56; broj telefona je 011/2622-798, e-mail: bginfo.knezmihailova@tob.rs. (danubeogradu.rs)