Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Maxell Trek Sounds Travel – Uživanje u zvuku tokom putovanja

Maxell Trek Sounds Travel – Uživanje u zvuku tokom putovanja

Jedna od osnovnih zanimacija putnika, bilo da se radi o prevozu u gradu, ili na dužim putovanjima, je slušanje muzike. „Bubice“, slušalice koje se najčešće koriste u takvim slučajevima uglavnom nisu dovoljno dobre da obezbede pristojan kvalitet zvuka, ali su zgodne zato što su male i pogodne za nošenje. S druge strane, klasične slušalice obično daju daleko kvalitetniji zvuk, ali su zbog veličine nezgodne za nošenje.

Zato je Maxell odlučio da pokuša da spoji najbolje iz oba sveta. Maxell Trek Sound Travel namenjen je prvenstveno osobama koje putuju, ali to ne znači da ne mogu da se koriste i u drugim uslovima. Iako ne mogu da stanu u džep, slušalice mogu da se „spakuju“ kako bi bile lakše za prenošenje. A kada se stave na glavu daju veoma solidan zvuk. Da su namenjene za upotrebu na putu govori i to što je kabl dugačak 1.2 m (dužina koja je dovoljna kada se telefon nalazi u torbi ili u džepu. Slušalice nemaju ugrađen mikrofon, što jasno ukazuje da su namenjene za reprodukciju zvuka, a ne za telefonski i IM komunikaciju.

Dizajn slušalica je spartanski – ali ta jednostavnost sa sobom nosi i veliku dozu estetike. Jastučići koji se nalaze oko drajvera su optimalne veličine i prilično su udobni za upotrebu, pa ih je moguće držati na glavi i duži vremenski period. Frekventni opseg drajvera je veći od čujnog opsega čoveka, pa nema bojazni da će se „izgubiti“ neki zvuk, što se naročito odnosi na niske tonove. Zahvaljujući tome i subjektivni kvalitet zvuka je znatno bolji nego kod in-ear slušalica u istom cenovnom rangu.

Kontakt: Dudi Co.

Cena: 2.399,00 dinara.

Specifikacije:

Frekventni opseg20 Hz – 28 KHz
Impedanca32 Ω
Drajveri2 x 40 mm
KonekcijaŽična, 3.5 mm, kabl dužine 1.2 m

Izvor: www.ictvesti.com

Uređuje: DuB volonteri