Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Narodni muzej u Beogradu: Otvaranje 28. juna!
Narodni muzej u Beogradu
Narodni muzej u Beogradu

Narodni muzej u Beogradu: Otvaranje 28. juna!

Narodni muzej u Beogradu biće otvoren 28. juna posle 15 godina pauze – izjavio je ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević.

Posle obilaska Narodnog muzeja ministar Vukosavljević saopštio je da su okončani građevinski radovi na rekonstrukciji ovog zdanja.

U toku je nabavka mobilijara za stalnu postavku.

Narodni muzej će značajno obogatiti turističku ponudu Beograda, a to je i prilika da se turistima pokaže umetničko i arheološko blago Srbije.

U zbirkama Narodnog muzeja u Beogradu ima oko 400 hiljada artefakata iz različitih oblasti.Radovi u toku

Narodni muzej: prvo stalna postavka!

Direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković rekla je da je završetak građevinskih radova pretposlednja faza, a da veliko finale sledi.

– Kraj će biti kada budemo u prilici da 28. juna predstavimo našu stalnu postavku koja poslednjih 15 godina nije mogla da bude viđena. Inaće, rekonstrukcija je rađena po projektu „Mašino projekta“, po idejnom rešenju arhitekte Zorana Jovanovića, a da je radove na restauraciji, sanaciji i adaptaciji zgrade obavila grupa izvođača – rekla je Borić Brešković.

U prethodnom periodu završeni su poslovi na restauraciji fasade i fasadne stolarije.

U atrijumu Narodnog muzeja će biti predstavljen arheološki deo stalne postavke, na prvom spratu nacionalna kultura i umetnost, kao i umetnost 18. i 19. veka, a na drugom spratu umetnost 20. veka i strana kolekcija.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.