Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi (26. april 2018)
Novi filmovi (26. april 2018): Igra istine
Novi filmovi (26. april 2018): Igra istine

Novi filmovi (26. april 2018)

Igra istine„, „Jupiterov mesec„, „Dovlatov“ – to su novi filmovi u bioskopima od 26. aprila 2018. godine.

Film „Osvetnici – Rat beskraja“ predstavili smo prošle nedelje, a 2. maja od 21.00 u bioskopu Cineplexx Ušće SC biće upriličena premijera filma „Izvan granica realnosti„.

Igra istine

https://youtu.be/H3Ro1WmAeCk

Naizgled bezazlena igra, u kojoj se pred takmičare postavlja pitanje da li će da prihvate izazov ili da odgovore istinito na zadatak koji im daju drugi učesnici u igri, postaje smrtonosna.

Neko, ili nešto počinje da proganja grupu drugara, koji na poslednjem prolećnom raspustu pred upis na fakultet, koji provode u Meksiku, započinju ovu igru. I to nešto, kažnjava svakog ko slaže ili ne odgovori na izazov, a kazna je smrt.

Originalni naslov: Truth or Dare. Dužina trajanja filma: 100 minuta. Država i godina: SAD / 2018. Žanr: horor, triler. Uloge: Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane. Reditelj: Jeff Wadlow.

Jupiterov mesec

Novi filmovi: Jupiterov mesec

Ovo je film koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Festu.

Mladi imigrant je ustreljen dok je ilegalno prelazio granicu. Uplašen i u šoku, ranjeni Arjan sada može misteriozno da levitira kad poželi.

Bačen je u izbeglički kamp, a napolje ga krijumčari dr Štern u nameri da iskoristi njegovu izuzetnu tajnu.

Gonjeni razbesnelim upravnikom kampa Laslom, begunci stalno menjaju mesto u potrazi za bezbednošću i novcem. Podstaknut Arjanovim izuzetnim moćima, Štern preuzima zaokret u veri u svetu u kojem se čuda razmenjuju za malu nadoknadu…

Originalni naslov: Jupiter Holdja. Dužina trajanja filma: 130 minuta. Države i godina: Mađarska, Nemačka, Francuska / 2017. Žanr: drama, misterija. Uloge: Merab Ninidze, Zsombor Jéger, György Cserhalmi. Reditelj: Kornél Mundruczó.

Dovlatov

Novi filmovi: Dovlatov

Rusko-poljsko-srpska koprodukcija, film „Dovlatov“, koji je u Srbiji premijerno prikazan na 46. FEST-u, naći će se na repertoaru Kombank dvorane od 28. aprila do 2. maja.

Ovo ostvarenje prikazuje šest dana života briljantnog, ironičnog pisca koji vidi daleko preko krutih granica Sovjetskog Saveza sedamdesetih godina.

Film „Dovlatov“, sa našim glumcem Milanom Marićem u glavnoj ulozi, prikazan je u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinskog filmskog festivala.

Radnja filma je smeštena u Lenjingradu (Sankt Peterburgu), novembra 1971. godine. Zvanični mediji redovno odbijaju ironične tekstove pisca Sergeja Dovlatova (Milan Marić), jer njegov pogled na stvari i ljude nije poželjan. I njegove kolege imaju slične probleme, među njima i Josif Brodski koji beži iz zemlje.

Sergej odlučuje da ostane i vodi normalan život sa surpugom i ćerkom. Želi da piše o otkrivanju realnosti: životu radnika na brodogradilištu ili telima tridesetoro dece ubijenih za vreme Drugog svetskog rata koja su otkrivena prilikom izgradnje metroa.

Originalni naslov: Dovlatov. Dužina trajanja filma: 126 minuta. Države i godina proizvodnje: Rusija, Poljska, Srbija / 2018. Žanr: biografski, drama. Uloge: Milan Marić, Danila Kozlovsky, Artur Beschastny. Reditelj: Aleksey German Jr..

Izvan granica realnosti

Novi filmovi: Izvan granica realnosti

Film „Izvan granica relanosti“, reditelja Aleksandra Boguslavskog i Frančeska Ćinkvemanija, avanturistička je priča sa elementima mistike, romanse i trilera, u kome glavne uloge tumače Miloš Biković i Antonio Banderas.

Radnja filma je smeštena u savremenu Moskvu. Talentovani kockar Majkl okuplja grupu ljudi sa hipnotičkim, telekinetičkim i telepatskim moćima kako bi osvojio veliku svotu novca u kazinu. Međutim, on nailazi na mnogo snažnijeg mističnog rivala, i dovodi i sebe, i svoj tim u opasnost.

Da bi spasao svoje prijatelje moraće da pređe sve granice. Stariji kockar Gordon prati svaki pokret Majkla i njegovog tima, i čini se da je on taj koji odlučuje da li će njihov plan biti uspešan ili će propasti.

Kako Banderas navodi, njega je veoma privukla ova uloga, priča, i svet koji je kreiran u filmu – nestvarna scenografija je dočarala čitav jedan aspekt ljudske podsvesti sa svim njenim karakteristikama i pravilima.

Originalni naslov: Za granyu realnosti. Dužina trajanja filma: 101 minut. Država i godina proizvodnje: Rusija / 2018. Žanr: biografski, drama, komedija. Uloge: Antonio Banderas, Miloš Biković, Lyubov Aksyonova, Alessandra Starr Ward, Evgeniy Stychkin. Reditelji: Aleksandr Boguslavskiy, Francesco Cinquemani.

(danubeogradu.rs)