Naslovna » Izlasci » Pozorište » Pozorište na Terazijama: Maj u znaku jubileja!
Pozorište na Terazijama: Zona Zamfirova
Pozorište na Terazijama: Zona Zamfirova

Pozorište na Terazijama: Maj u znaku jubileja!

Pozorište na Terazijama tokom maja 2018. obeležiće dva važna jubileja: 100. izvođenje mjuzikla „Zona Zamfirova“ (23. maj) i 300. izvođenje mjuzikla „Cigani lete u nebo“ (26. maj).

Pozorište na Terazijama: Zona Zamfirova

Premijera predstave „Zona Zamfirova“ u režiji Kokana Mladenovića bila je u novembru 2012. Od premijere do danas ovaj mjuzikl je videlo više od 43.000 gledalaca, a godinama je jedan od najgledanijih mjuzikala (na tekst domaćeg autora).

Na festivalu „Sterijino pozorje“ 2013. godine „Zona Zamfirova“ bila je apsolutni pobednik osvojivši sedam nagrada, a iste godine na Festivalu komedije u Jagodini čak osam!

Autorski tim predstave čine Kokan Mladenović (reditelj, tekst i songovi), Marko Grubić (kompozitor), Milan Nedeljković (dirigent), Mojca Horvat (koreograf), Tatjana Radišić (kostimograf), Marija Kalabić (scenograf).

U predstavi igraju Ivan Bosiljčić, Ivana Popović, Nebojša Dugalić, Danica Maksimović, Ivana Knežević, Milena Živanović, Slobodan Stefanović i mnogi drugi, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Više o predstavi pročitajte na ovom linku.

»»» Repertoari pozorišta za maj 2018.

Pozorište na Terazijama: Cigani lete u nebo

Premijera mjuzikla „Cigani lete u nebo“ bila je 2004. godine i od tada je ovu predstavu kako na matičnoj sceni, tako i na brojnim gostovanjima videlo oko 200.000 gledalaca.

Ivan Bosiljčić (Lojko Zobar) i Milena Vasić (Rada) postali su najpoznatiji pozorišni par koji publika željno išćekuje da vidi u priči o slobodi i strastvenoj ljubavi između kradljivca konja i lepe Ciganke.

Pored njih u predstavi igraju i Ljiljana Stjepanović, Ivana Knežević, Dragan Vujić Vujke, Miroljub Turajlija, Duško Radović, Nikola Bulatović, Milan Antonić, Desimir Stanojević i mnogi drugi, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama (oko 90 učesnika).

Reditelj predstave je Vladimir Lazić, dirigent Aleksandar Sedlar, scenograf Geroslav Zarić, koreograf Krunoslav Simić, kostimograf Snežana Šimić.

Više o predstavi pročitajte ovde. (danubeogradu.rs)