Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » U toku rekonstrukcija parka Ušće
U toku rekonstrukcija parka Ušće
U toku rekonstrukcija parka Ušće

U toku rekonstrukcija parka Ušće

Rekonstrukcija parka Ušće je u toku i to je najveći i najzahtevniji projekat koji je „Zelenilo – Beograd“ do sada imalo, jer se kompletno sređuje površina od 88 hektara.

Radovi su počeli u avgustu prošle godine, a do sada je urađeno sedam sportskih igrališta, nekoliko teretana na otvorenom i dečjih igrališta.

Očekuje se da će za nekoliko nedelja biti završena i atletska staza duga tri kilometra. Staza za bicikliste biće jedinstvena jer se će čitavom dužinom od dva kilometra nalaziti u jednom parku kao celini.Radovi u toku

Gradske vlasti saopštile su da je ovaj park bio neiskorišćena zelena površina, a sada je obogaćena brojnim sadržajima, uz čak dvanaest kilometara novih staza.

Panoramski točak u parku Ušće

Radovi na ovoj deonici – kod hotela „Jugoslavija!, trajaće do juna, posle čega radnici prelaze na Park prijateljstva. I taj deo će biti potpuno obnovljen, kao i „Večna vatra“, a krajem godine očekuje se postavljanje jarbola sa srpskom zastavom.

Najavljeno je i postavljanje panoramskog točka po uzoru na londonski, koji će biti nova atrakcija Beograda i sa kojeg će se videti veliki deo grada.

Tada se očekuje i početak izgradnje gondole, koja će povezati ovaj park s Kalemegdanom.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.