Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Ulični umetnici – javni poziv za odobrenje nastupanja
Ulični umetnici
Ulični umetnici

Ulični umetnici – javni poziv za odobrenje nastupanja

Ulični umetnici – muzičari, slikari, artisti – koji žele da nastupaju na javnim površinama grada Beograda, svoj zahtev treba da pošalju komisiji najkasnije do petka, 20. aprila do 10.00.

Javni poziv umetnicima uputio je Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

Kako se navodi u saopštenju, ovakvi kulturni i artistički programi koji čine sastavni deo ponude grada Beograda mogu se izvoditi u ograničenim vremenskim intervalima, bez nadoknade i upotrebe specijalno sagrađenih objekata za te namene. Pravo izvođenja programa imaju pojedinci, grupe i ansambli.

Ocenjivanje programa obavlja se jednom u toku godine, a ove godine će to biti tokom Dana Beograda u organizaciji Gradske uprave Grada Beograda, tako što svaki član komisije dodeljuje bodove u rasponu od nula do deset.

Pravo izvođenja programa u Knez Mihailovoj ulici imaju kandidati sa najmanjom prosečnom ocenom 8,5, u Skadarskoj ulici kandidati sa najmanjom prosečnom ocenom 8, na gradskim trgovima kandidati sa najmanjom ocenom 7, u prolazima kandidati sa najmanjom ocenom 6, u široj gradskoj zoni, u parkovima i na zelenim površinama kandidati sa najmanjom ocenom 5, na Savskom i Dunavskim keju kandidati koji imaju najmanje prosečnu ocenu 4,1.

Turistička organizacija Beograda može da utvrdi raspored gostujućih grupa kod „DNK“ česme, na Trgu Nikole Pašića, ispred spomenika knezu Mihailu Obrenoviću i u muzičkim paviljonima u Zemunu i na Kalemegdanu, kao i na platou između Knez Mihailove ulice i Obilićevog venca.

Raspored izvođenja programa na lokacijama biće objavljen na zvaničnim internet-stranama Grada Beograda i Turističke organizacije Beograda.

Više informacija možete videti OVDE.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.