Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi (10. maj 2018)
Novi filmovi (10. maj 2018): Florensina knjižara
Novi filmovi (10. maj 2018): Florensina knjižara

Novi filmovi (10. maj 2018)

„Florensina knjižara“, „Ostrvo pasa“, „Taksi 5“, „Tri sekunde za večnost“, „Crni leptir“ – to su novi filmovi u bioskopima od 10. maja 2018. godine.

Podsećamo, do 14. maja aktuelan je 11. BELDOCS.

Florensina knjižara

https://youtu.be/J_MymsQiSDA

Ovo je predivna priča o hrabroj ženi Florens Grin, udovici slobodnog duha, koja svoju žalost ostavlja po stani i rizikuje sve da bi otvorila knjižaru – prvu takve vrste u uspavanom primorskom gradu u Engleskoj 1959. godine. Uprkos ljubaznoj ali istovremeno nemilosrdnoj, hladnoj i apatičnoj okolini koja ne želi knjižaru, njena odluka postaje političko minsko polje.

Odabrala je napuštenu staru kuću za koju se veruju da je naseljena duhovima. Posle mnogo žrtvovanja, ona započinje svoj posao, koji se razvija, ali nakon godinu dana počinje da slabi prodaja.

Širenjem klasičnih savremenih dela fikcije kao što su „Lolita“ Nabokova i „Farenhajt 451“ Reja Bredberija, ona pokreće zakopana osećanja stanovnika ovog malog grada, naročito Brundiša sa kojim uspostavlja snažnu povezanost. Međutim njene akcije ostrašćuju društvenu doajenku koja se ljubomorno suprotstavlja promenama ove heroine koja na putu svog uspeha nailazi na brojne prepreke i otpore, ali na podršku u ne tako ljubaznom okruženju.

U pitanju je adaptacija višestruko nagrađivane drame „Florensina knjižara“ nastale po romanu „Bookshop“ Penelope Ficdžerald.

Originalni naslov: The Bookshop. Dužina trajanja filma: 108 minuta. Države i godina proizvodnje: Nem, Špa, VB / 2018. Žanr: drama. Uloge: Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson. Rediteljka: Isabel Coixet.

Ostrvo pasa

Novi filmovi - Ostrvo pasa

Novi film Vesa Andersona urađen je u stop motion tehnici.

Kada posle Deklaracije izvršne vlasti svi psi iz Megasaki grada budu iseljeni na ostrvo puno đubreta koje se nalazi izvan grada, Atari Kobajaši, dvanaestogodišnji nećak majora Kobajašija seda u svoj minijaturni turbo avion i leti do Ostrva đubreta, kako bi našao svog psa telohranitelja, Spota.

Na tom ostrvu će uz pomoć novih prijatelja započeti epsko putovanje koje će odlučiti o budućnosti čitave regije.

Originalni naslov: Isle of Dogs. Dužina trajanja filma: 101 minut. Države i godina proizvodnje: Nemačka, SAD / 2018. Žanr: animirani, avantura. Reditelj: Wes Anderson.

Taksi 5

Novi filmovi - Taksi 5

Pred nama je peti nastavak najpoznatije francuske akcione komedije koju je pre gotovo 20 godina režirao Luk Beson.

Policijski službenik, koji je prebačen u policijsku stanicu Marseja, dobio je zadatak da uhvati grupu italijanskih pljačkaša u Ferrari modelima.

Jurnjava po uskim ulicama ali i po autoputu neće nedostajati jer kao i do sada, i u ovom nastavku jednu od glavnih uloga ima legendarni beli Peugeot 407.

Originalni naslov: Taxi 5. Dužina trajanja filma: 102 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2018. Žanr: akcija, avantura. Uloge: Salvatore Esposito, Franck Gastambide, Sabrina Ouazani. Reditelj: Franck Gastambide.

Tri sekunde za večnost

Novi filmovi - Tri sekunde za večnost

Postoje pobede koje menjaju tok istorije. Pobede ljudskog duha, cele nacije, humanosti. Ovo je priča o jednoj takvoj pobedi i legendarnom košarkaškom treneru koji je uradio nemoguće.

Imao je želju da sovjetski nacionalni tim postane najbolji na svetu, i uspeo je u tome. Prvo je ubedio tim da je najbolji, a potom i ceo svet.

Film je baziran na stvarnim događajima iz 1972. koji su se odigrali tokom Olimpijskih igara u Minhenu. Fokusiran je na legendarni košarkaški finalni meč između ekipa Amerike i Sovjetskog Saveza, koji je do tog finala, svaki put gubio upravo od Amerikanaca.

Originalni naslov: Движение вверх. Dužina trajanja filma: 134 minuta. Država i godina proizvodnje: Rusija / 2018. Žanr: drama. Uloge: Vladimir Mashkov, John Savage, Marat Basharov. Reditelj: Anton Megerdichev.

Crni leptir

Novi filmovi - Crni leptir

Akcioni triler „Crni leptir“ premijerno je prikazan na FEST-u ove godine, a od sutra će se naći na repertoaru bioskopa širom Srbije.

Šta je to što “Crnog leptira” čini drugačijim u odnosu na ostale filmove u kojima glumi, Antonio Banderas je izjavio:

– Pre nego što prihvatim ulogu, uvek pažljivo pročitam scenario kako bih doživeo svet u kom je smeštena radnja filma. Kad je reč o „Crnom leptiru“ imao sam sreću da je film rađen po francuskom trileru, pa sam mogao da pogledam i original. Oduševio me je mračan psihološki pristup. Naravno, i ranije smo se susretali s temom usamljenog pisca u kolibi usred šume, ali „Crni leptir“ je poseban, jer radnja gledaoca vodi od početka do kraja neverovatnom brzinom. Sve se odvija u deliću sekunde. Za mene kao glumca bio je neverovatan izazov da sve te slike, za koje je, recimo, Džoni Dep u „Tajnom prozoru“ imao vremena na pretek, proživim kao u blicu foto-aparata. Sjajno iskustvo.

U planinskom gradiću, koji muči muku sa nizom nerešenih otmica i ubistava, usamljeni pisac Pol u „lovu“ je na ono za šta veruje da će biti scenario koji će mu spasiti karijeru. Posle napetog iskustva sa lokalnim skitnicom Džekom, Pol odlučuje da izmučenom prosjaku pruži utočište.

Veza među njima vremenom postaje sve jača, a zahtevni Džek polako uzima sve veću ulogu u Polovom radu. Jedne večeri, tokom oluje, koliba u kojoj su smešteni ostaje bez struje, i tada dvojica muškaraca započinju opasnu igru na život i smrt, koja će dovesti do konačnog kraja barem jedne priče.

Originalni naslov: Black Butterfly. Dužina trajanja filma: 93 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2017. Žanr: triler. Uloge: Antonio Banderas, Jonathan Rhys Meyers, Piper Perabo. Reditelj: Brian Goodman.

(danubeogradu.rs)