Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi (31. maj 2018)
Novi filmovi (31. maj 2018): Klub zadovoljnih žena
Novi filmovi (31. maj 2018): Klub zadovoljnih žena

Novi filmovi (31. maj 2018)

Klub zadovoljnih žena„, „Zadrži dah„, „Eva„, „Valdhajmov valcer“ – to su novi filmovi u domaćim bioskopima od 31. maja 2018. godine.

Animirani film „Čarobni princ“ predstavili smo prošle nedelje, a u sredu, 6. juna, premijerno će biti prikazana nova avantura „Svet iz doba jure: Uništeno kraljevstvo„.

Klub zadovoljnih žena

https://youtu.be/xFcyf5cnTb0

Slavne Oskarovke Džejn Fonda, Dajana Kiton, Kendis Bergen i Meri Stinburgen će nam u novoj urnebesno zabavnoj komediji pokazati kako život u trećem životnom dobu može biti itekako interesantan.

Trilogija „Pedeset nijansi“ nije vrsta literature koju imaju običaj da čitaju četiri prijateljice u svom književnom klubu. Ali, posle čitanja prve knjige „Pedeset nijansi – Siva“, njihovi životi će se dramatično promeniti.

Originalni naslov: Book Club. Dužina trajanja filma: 103 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: komedija. Uloge: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen. Reditelj: Bill Holderman.

Zadrži dah

Novi filmovi: Zadrži dah

Iznenada i potpuno nenajavljeno, smrtonosna magla spustila se na Pariz jednog dana i prekrila čitav grad.

Preživeli su našli utočište na krovovima visokih zgrada. Bez bilo kakve informacije, struje, bez vode i hrane, jedna porodica pokušaće da preživi ovu katastrofu. Ali, kako sati budu prolazili, postaće jasno, pomoć neće doći i oni će morati da se oslone na svoju sreću.

Originalni naslov: Dans la brume. Dužina trajanja filma: 99 minuta. Države i godina proizvodnje: Kanada, Francuska / 2018. Žanr: naučna-fantastika. Uloge: Romain Duris, Olga Kurylenko, Fantine Harduin. Reditelj: Daniel Roby.

Eva

Novi filmovi: Eva

Ostvarenje koje istražuje moralne dubine sveta bogatih i lepih, svojevrsni je rimejk filma Džozefa Lusija iz 1962, u kome je igrala čuvena Žana Moro. Više od pedeset godina kasnije, Benoa Žako se odlučio da uradi svoju verziju adaptacije romana britanskog pisca Džejms Hedli Čejsa.

Glavni junak je Bertrand, mladić koji je slučajni svedok smrti slavnog pisca i jedini svedok postojanja njegovog poslednjeg manuskripta. Bertrand odluči da potpiše tekst svojim imenom i odmah biva proglašen za literarnog genija.

Slava donosi i pritisak da ispostavi svoje sledeće remek delo, a Bertrandu u radu pomaže susret sa misterioznom Evom, prostitutkom visoke klase. Razgovori sa Evom ga u početku inspirišu, ali uskoro njegova opsesija ovom ženom počinje da izmiče kontroli.

Film „Eva“ je prikazan u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinala, dok se dok nas istakao kao jedan od najtraženijih filmova sa 46. FEST-a.

Originalni naslov: Eva. Dužina trajanja filma: 130 minuta. Države i godina proizvodnje: Belgija, Francuska / 2018. Žanr: drama, romantični/ljubavni. Uloge: Isabelle Huppert, Gaspard Ulliel, Julia Roy, Richard Berry. Reditelj: Benoît Jacquot.

Valdhajmov valcer

Autorka ovog dokumentarca analizira razotkrivanje skandalozne i sramotne ratne prošlosti bivšeg Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Kurta Valdhajma.

Svetski jevrejski kongres otkrio je da je Valdhajm, kako se ispostavilo, bio aktivno vojno lice u službi nemačkog Vermahta za vreme Drugog svetskog rata.

Film je bio nominovan za najbolji dokumentarni film na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Tel Avivu 2018. Prikazan je sa velikim uspehom na festivalu dokumentarnog filma BELDOCS u Beogradu ove godine.

Originalni naslov: The Waldheim Waltz. Dužina trajanja filma: 93 minuta. Država i godina proizvodnje: Austrija / 2018. Žanr: dokumentarni. Rediteljka: Rut Bekerman.

Svet iz doba jure: Uništeno kraljevstvo

Novi filmovi: Svet iz doba jure - Uništeno kraljevstvo

Prošlo je četiri godine od kako su dinosaurusi uništili luksuzni tematski park „Svet iz doba jure“. Ljudi su napustili Isla Nublar, dok se preživeli dinosaurusi bore za opstanak.

Kada uspavani vulkan na ostrvu počne da oživljava, Oven i Kler pokreću kampanju kako bi spasili od izumiranja preostale dinosauruse. Oven na sve načine pokušava da pronađe Plavu, njegovog reptora koji je izgubljen u divljini, dok je Kler stekla poštovanje prema ovim stvorenjima koja su postala njena misija.

Oni stižu na ostrvo u trenutku kada lava počinje da ga uništava i njihova ekspedicija otkriva zaveru koja može da ugrozi celu planetu i dovede je u stanje kakvo nije viđeno od praistorije. Uz nova uzbuđenja i avanture, jedan on najuspešnijih filmskih serijala ikada, predstavlja nam novi nastavak i podseća nas na dobro poznate omiljene likove i dinosauruse. A u ovom nastavku ćemo videti i neke potpuno nove vrste, strašnije nego što možemo da zamislimo.

Posle premijere 6. juna film će se prikazivati u domaćim bioskopima od 7. juna.

Originalni naslov: Jurassic World: Fallen Kingdom. Dužina trajanja filma: 128 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: akcija, avantura, fantastika. Uloge: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jeff Goldblum, B. D. Wong. Reditelj: Juan Antonio Bayona.

(danubeogradu.rs)