Naslovna » Izlasci » Izložbe » Otvoren Muzej iluzija u Beogradu
Muzej iluzija: Ames soba
Muzej iluzija: Ames soba

Otvoren Muzej iluzija u Beogradu

Posle Beča, Muzej iluzija, koji će zabaviti i edukovati posetioce svih generacija, otvoren je i u Beogradu u Nušićevoj 11.

Soba ogledala, kaleidoskop, soba koja menja percepciju veličine osobe, didaktičko-logičke igračke i zagonetke, samo su deo eksponata i zabavne ponude novootvorenog Muzeja iluzija u samom centru Beograda.

Fascinantni svet iluzija osmišljen je tako da natera na preispitivanje vlastitih čula. Idealno je mesto za sve generacije: decu, roditelje, deke i bake, parove…

Posetioci muzeja moći će hrabro da uskoče u vrtlog iluzija u Vortex tunelu, jednom od retkih tunela te vrste u ovom delu Evrope, kao i da uđu u sobu ogledala idealnu za „selfije“.

Isprobajte stolicu koja menja percepciju veličine, tako da se osoba na stolici čini izuzetno malom u odnosu na druge ljude u prostoriji.

Doživite večeru sa svojih pet kopija za stolom za kloniranje, i vratite se u detinjstvo uz kaleidoskop, čije razigrane uzorke, umesto šarenih papirića i perli, čine sami posetioci.

Muzej iluzija – zabava zagarantovana

Uz pravo bogatstvo eksponata i zabavne i atraktivne varke, koje, na svojih gotovo 400 m2 nudi Muzej iluzija, naučite ponešto o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i naučnim objašnjenjima koja se nalaze iza iluzija, kako bi razumeli zašto oči vide stvari koje mozak ne razume.

Ono što ovaj muzej čini drugačijim i privlačnijim je to da, kada uđete u muzej, ne smete da zaboravite svoj fotoaparat, a kada izađete pitaćete se da li je sve bilo iluzija. Zabava za sve uzraste je zagarantovana.

Muzej iluzija u Beogradu zasigurno će postati jedna od omiljenih gradskih destinacija, a brojni posetioci svoje doživljaje moći će da fotografišu i podele na društvenim mrežama.

Muzej iluzija – info

Naziv: Muzej iluzija
Adresa: Nušićeva 11
Cene ulaznica:
– odrasli… 600 RSD
– deca (5-15 godina)… 400 RSD
– porodična ulaznica… 1500 RSD
Radno vreme: ponedeljak – nedelja od 9.00 do 22.00

(danubeogradu.rs)

Muzej iluzija: Obrnuta soba
Muzej iluzija: Obrnuta soba

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.

8 komentari

  1. o covece ovo je prelepo

  2. Mnogo su skupe karte

  3. 600 dindzi, mnooooogo

  4. nije puno porodicna karta

  5. Aj sta vam skupo 600 dinara za ovo

  6. Skupo vam za muzej a gorivo vam nije skupo?

  7. Koliko je prosecno vreme zadrzavanja?

  8. Sjajna vest. Radi tacnog informisanja moram da ukazem na to da takav isti muzej je otvoren prosle godine u Zagrebu. Koristi isti flajer I info kao i beogradski. Takav muzej postoji i u Zadru.
    Videti link: https://muzejiluzija.com/