Nekada su puževi u austrijskoj kuhinji bili veoma rasprostranjen specijalitet, a u 18. veku Beč je bio prestonica puževa.
U samom centru grada iza Petrove crkve nalazila se pijaca puževa, gde su ovi mekušci mogli u raznim varijantama da se kupe.
Inovativni mladi poljoprivrednik iz Beča Andreas Gugumuk ovu tradiciju je ponovo oživeo i uzgaja u Beču vinogradske puževe u 10. bečkoj opštini.
Specijaliteti sa puževima mogu se konzumirati osim u odabranim vrhunskim restoranima i u susednom bistrou sa pogledom na polje puževa. Domaćin lično prati goste kroz šest gangova koje poslužuje šef kuhinje.
Od maja do oktobra posetioci mogu da razgledaju polje puževa i saznaju nešto više o uzgoju i preradi vinskih puževa.
Razgledanje po osobi košta 19 evra uključujući probu gratiniranih vinskih puževa i čašu vina ili bezalkoholno piće. Ko želi sam da se oproba u poslu uzgoja puževa može da prisustvuje i seminaru.
Link za više informacija. (EuroComm)