Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » SP u fudbalu 2018: Srbija će imati najviše navijača u Beču
Srbija će imati najviše navijača u Beču © JockelWeichert / Buzzdriver
Srbija će imati najviše navijača u Beču © JockelWeichert / Buzzdriver

SP u fudbalu 2018: Srbija će imati najviše navijača u Beču

Počela je najveća ovogodišnja sportska smotra na planeti, Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji, a Srbija će imati svoje navijače i u Beču!

Tim povodom Magistratsko odeljenje Grada Beča MA 23 zaduženo za privredu, rad i statistiku napravilo je analizu o tome koja će od zemalja učesnica SP u fudbalu 2018. imati najveću podršku iz Beča.

Statističari su izračunali da ukupno 246.783 stanovnika Beča poseduje jedno od državljanstava 32 zemlje čije će se reprezentacije u Rusiji boriti za titulu prvaka sveta, a najveću podršku imaće – Srbija!

Naime, u Beču trenutno živi 77.306 osoba sa srpskim državljanstvom, što reprezentaciju Srbije čini neprikosnovenom, makar kada se radi o količini podrške koju će uživati u glavnom gradu Austrije.

Na drugoj poziciji ove liste je Nemačka sa 45.462 državljana u Beču, a slede Poljska sa 42.555 i Hrvatska sa 22.089, dok domaćin SP Rusija ima tamošnju podršku 15.593 svojih državljana.

Protivnici Srbije u grupi E imaju daleko manju podršku iz Beča: švajcarskih državljana je samo 1.959, Brazilaca 1.146, a Kostarikanaca svega 49.

Daleko najmanju podršku u Beču imaće reprezentacija Paname. U Beču živi samo 11 panamskih državljana, što bi ipak bilo dovoljno da se sastavi jedan reprezentativni tim bez rezervnih igrača.

Statističari nisu odoleli poređenju večitih rivala Ronalda i Lionela Mesija: u ovom slučaju Portugalac odnosi pobedu, jer ima podršku 1.411 svojih zemljaka naspram ravno 200 Argentinaca koji su domicilni u Beču. (EuroComm)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.