Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Kreme za sunčanje – sve što bi trebalo da znate
Kreme za sunčanje
Kreme za sunčanje

Kreme za sunčanje – sve što bi trebalo da znate

Kreme za sunčanje dolaze u centar pažnje kad i leto. Ljudi uglavnom previđaju njihovu važnost, ne znaju kako pravilno da ih koriste i od čega štite.

Ovo leto nije baš idealno za sunčanje u Beogradu, ali doći će i vreli dani – ne sumnjamo. Uostalom, neki odlaze na jezero, planinu, more, okean. Zato je dobro da pripremimo kreme za sunčanje i pronađemo odgovore na najčešća pitanja u vezi sa kremama za sunčanje.

Naš omiljeni Domino magazin otkriva da se dermatolozi slažu da su kreme za sunčanje potrebne uvek kada ste na suncu tokom leta.

Činjenica je da nas ozonski omotač danas štiti mnogo manje nego pre dvadeset, četrdeset godina. Takođe, mnogo više znamo o rizicima izlaganja suncu i posebno izgoreloj koži.

Do opekotina kože dolazi kada smo previše izloženi UVB sunčevim zracima. Najveća šansa da će se to desiti je, naravno, preko leta i sredinom dana, kada je sunce najjače, odnosno sunčevi zraci padaju pod najvećim uglom.

Ukoliko je ugao manji od 35 stepeni, bilo da je to zbog meseca ili je ujutru ili uveče, šansa da ćete izgoreti veoma je mala.

Sa druge strane tokom letnjih dana, čak i u hladovini možete da izgorite preko dana. Dakle, čak i ako sedite u hladovini u restoranu pored plaže verovatno je potrebno da koristite kremu za sunčanje.

Kreme za sunčanje su najpotrebnije deci i ljudima svetlije kože i kose. Ali, i tamnija koža samo donekle štiti pa se i ljudima sa tamnijim tenom preporučuju kreme za sunčanje.

Na OVOM LINKU otkrijte da li su kreme za sunčanje bezbedne, kako se pravilno koriste, šta je SPF faktor…

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.