Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Kako poboljšati ergonomiju prilikom prilikom rada na računaru!

Kako poboljšati ergonomiju prilikom prilikom rada na računaru!

Hteli mi to da priznamo ili ne, današnji način života pogubno utiče na naše držanje. Istraživanja pokazuju da gotovo trećina radno aktivnih osoba u Srbiji svakodnevno provodi nekoliko časova dnevno sedeći ispred računara. Pri tome, stolice na kojima se sedi često nisu dovoljno ergonomske, pa to dovodi do sedenja u nepravilnom položaju. A krajnji rezultat toga je opterećenje i krivljenje kičme, što se može odraziti na druge zdravstvene probleme, a samim tim i na smanjenje radne efikasnosti.

Neki od najčešćih problema koji se javljaju su ukočenost vrata ili kičme, bolovi u ramenima i leđima, degeneracija mišića, oštećenje lumbalnog diska, mlitavost zadnjice… Jasno nam je da ne postoje uslovi da se u svakoj situaciji i na svakom mestu zamene stolice za ergonomske varijante – ali zato postoji veoma dobra alternativa u obliku Ergo sedalice.

To je ergonomski dizajniran jastuk koji se preporučuje svima koji provode dugo vremena u sedećem položaju. Specijalno dizajnirana Ergo sedalica povećava udobnost prilikom dugog sedenja. Urezani deo eliminiše pritisak na trtičnu kost i postavlja kičmu u pravilan položaj što doprinosi smanjenju osećaja nelagodnosti, ali i do sveukupno boljeg zdravstvenog stanja. Jastuk je napravljen od specijalne vrste sunđera koja se ne ugiba i presvučen je pamukom. Pošto je lagan, moguće ga je lako nositi sa sobom i koristiti na više različitih stolica (u kući, na poslu, u automobilu…).

Cena: 1.990,00 dinara

Kontakt: www.omegacor.info

Uređuje: DuB volonteri