Na prostoru nekadašnje Vodene varoši, na platou kod Kule Nebojša, od 30. avgusta do 2. septembra biće održan 12. Fish Fest Beograd.
Posetioci ovog gastronomskog festivala, kao i prethodnih godina, uživaće u ribljoj čorbi, brojnim specijalitetima od ribe i atraktivnom muzičkom programu.
Festival okuplja najbolje kuvare iz našeg regiona: BiH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, koji će pored riblje čorbe, spremati i brojne druge specijalitete.
Svoje znanje predstaviće majstori Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske federacije Srbije, kao i gostujući kuvari u delu „kuvarski šou“. Savez kuvara evropskih i mediteranskih regija iz Splita zajedno sa gostima iz Crne Gore i našim kuvarima pripremaće „dagnje na buzari“ za 3.000 osoba u specijalnom kazanu od 1.000 litara.
Festival uključuje i takmičenje mladih kuvara, kao i predavanja profesora Visoke hotelijerske škole iz Beograda. Gastronomsko finale manifestacije je u nedelju, od 16.00, kada će se održati takmičenje kuvara profesionalaca.
Fish Fest Beograd: radionice, koncerti, bazar…
Tokom četiri festivalska dana, posetioci će moći da učestvuju u kuvarskim radionicama i predavanjima najvećih majstora i profesora sa prostora bivše Jugoslavije.
Na štandovima na platou biće održana prezentacija starih zanata, proizvođača sira, maslinovog ulja, meda kao i turističke ponude Beograda i Srbije. Posetioci će moći da uživaju u nautičkoj izložbi plovila. Za najmlađe sugrađane biće organizovan zabavan i interaktivan program.
Svakog dana biće održavani muzički koncerti. Nastupiće Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Apsolutno romantično, Cotton Pickers, Twilight D.C, Nikola Grbić Grba i Tinitus Band i Rok lavirint.
Ulaz na Fish Fest Beograd je besplatan. (danubeogradu.rs)
Fish Fest Beograd 2018 – program
Četvrtak, 30. avgust – Dan sarajevske kuhinje
12:00… Početak Fish Fest-a 2018
12:00 – 20:00… Izlagački deo
Nautička izložba i promocija plovila
– Promocija proizvođača vina, sira, maslinovog ulja, začina, starih zanata, revija starih automobila i predstavljanje turističke ponude Srbije i Beograda.
12:00 – 22:00… Tradicionalna riblja čorba u kazanima od 100 l; kuvari restorana „Vodenica“ i majstor Ivan Terek iz Sombora
12:00 – 22:00… Cooking Show
(pripremanje i služenje specijaliteta od rečne i morske ribe i mediteranski specijaliteti) Asocijacija šefova kuvara Srbije, Kulinarska federacija Srbije i gostujući kuvari iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije
12:00 – 20:00… Pripremanje sarajevskih pita, bureka i ćevapa pred publikom
Kuvari iz Sarajeva, Udruženje HORES BiH i Gastrokutak Sarajevo
14:00 – 20:00… Dečiji kutak
18:00… Zvanično otvaranje manifestacije
20:00… Koncert: Apsolutno romantično
Petak, 31. avgust – Dan mediteranskih specijaliteta
10:00… Početak
11:00 – 13:00… Predavanja za mlade kuvare o izabranom jelu za takmičenje
Prof. Visoke hotelijerske škole Bgd. i gosti iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije
12:00 – 20:00… Izlagački deo
Nautička izložba i promocija plovila
Promocija proizvođača vina, sira, maslinovog ulja, začina, starih zanata, revija starih automobila i predstavljanje turističke ponude Srbije i Beograda.
12:00 – 22:00… Tradicionalna riblja čorba u kazanima od 100 l – kuvari restorana „Vodenica“
12:00 – 20:00… Mediteranski specijaliteti u šerpi od 1000 l – Asocijacija šefova kuvara Srbije, Kulinarska federacija Srbije i gostujući kuvari
10:00 – 22:00… Cooking Show
pripremanje i služenje specijaliteta od rečne i morske ribe (i mediteranski specijaliteti)
Asocijacija šefova kuvara Srbije, Kulinarska federacija Srbije i gostujući kuvari iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije
Zadata jela u kotlićima
14:00 – 20:00… Dečiji kutak
18:00… Koncert – Cotton Pickers
20:00… Koncert – Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi
Subota, 1. septembar – Takmičenje mladih kuvara
10:00… Početak
11:00 – 12:00… Predavanja za mlade kuvare o izabranom jelu za takmičenje
Prof. Visoke hotelijerske škole Bgd. I gosti iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije
10:00 – 20:00… Izlagački deo
Nautička izložba i promocija plovila
Promocija proizvođača vina, sira, maslinovog ulja, začina, starih zanata, revija starih automobila i predstavljanje turističke ponude Srbije i Beograda.
10:00 – 22:00… Tradicionalna riblja čorba u kazanima od 100 l – kuvari restorana „Vodenica“ i majstor Ivan Terek iz Sombora
10:00 – 22:00… Cooking Show
pripremanje i služenje specijaliteta od rečne i morske ribe (i mediteranski specijaliteti) Asocijacija šefova kuvara Srbije, Kulinarska federacija Srbije i gostujući kuvari iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije
12:00 – 14:00… Takmičenje VIP kuvara u pripremanju riblje čorbe – novinari i poznate ličnosti
16:00 – 18:00… Takmičenje mladih kuvara – zadata jela u kotlićima
14:00 – 20:00… Dečiji kutak
17:00… Proglašenje pobednika – dodela pehara za VIP kuvare
18:00… Koncert: Twilight D.C.
20:00… Koncert: Rok lavirint
Nedelja, 2. septembar – Takmičenje u kuvanju riblje čorbe; profesionalci
10:00… Početak
11:00 – 12:00… Predavanja za mlade kuvare o izabranom jelu za takmičenje
Prof. Visoke hotelijerske škole Bgd. I gosti iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije
10:00 – 20:00… Izlagački deo
Nautička izložba i promocija plovila
Promocija proizvođača vina, sira, maslinovog ulja, začina, starih zanata, revija starih automobila i predstavljanje turističke ponude Srbije i Beograda.
10:00 – 22:00… Tradicionalna riblja čorba u kazanima od 100 l – kuvari restorana „Vodenica“ i majstor Ivan Terek iz Sombora; Asocijacija šefova kuvara Srbije, Kulinarska federacija Srbije i gostujući kuvari
10:00 – 22:00… Cooking Show
pripremanje i služenje specijaliteta od rečne i morske ribe (i mediteranski specijaliteti)
Asocijacija šefova kuvara Srbije, Kulinarska federacija Srbije i gostujući kuvari iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije
16:00 – 18:00… Takmičenje kuvara profesionalaca – pozivno takmičenje u kuvanju riblje čorbe
14:00 – 20:00… Dečiji kutak
19:00… Proglašenje pobednika – dodela pehara i nagrada u kuvanju riblje čorbe
20:00… Koncert: Nikola Grbić Grba i Tinitus Band
23:00… Zatvaranje Fish Fest-a
Fish fest sa tri vrste ribe prilozi uz ribu nejestivi.Riblja Äorba je samo masna voda sa alevom paprikom i malo parćence ribe .Hleb koji dobijete uz jelo tvrd kao kamen.Sve u svemu ima da zaobilazim ovaj dogaÄ‘aj.RazoÄarenje na kvadrat.
Ovako sramotno nesto odavno nisam video.Ne zna se sta je gore.Parce sarana od 100 gr za 350 din ili par koturova liganja.Riblja corba 300 din a kvalitet corbe ni za 50 din.Zato imate Sarajevski burek koji je isto 300 din ili ti ga 1500 din kg.A o dagnjama na buzaru bi stvarno dobra humoreska mogla da se napise.Jedino je muzika bila dobra to jest odgovarala je celokupnom tres dozivljaju.
Stvarno jedna velika sramota za onalo lepo mesto.Znam da bi svi, da za kratko vreme zarade pare,ali ne na ovakav nacin.
Beograd ne zasluzuje ovako organizovane manifestacije.Mediteransko vece gde se prodaju,baklave,Sarajevski burek,krofnice,saran,pastrmka,deverika i ostali mediteranski specijaliteti.
Sramotno i nista drugo.