Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (23. avgust 2018)
Novi filmovi u bioskopima (23. avgust 2018): Patrik
Novi filmovi u bioskopima (23. avgust 2018): Patrik

Novi filmovi u bioskopima (23. avgust 2018)

„Patrik“ i „Slendermen“ – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 23. avgusta 2018. godine.

Patrik

Za sve ljubitelje dobrog filma dolazi nam prava britanska poslastica – „Patrik“. Novi bioskopski hit koji će vas naterati u bioskopske dvorane sa svojim najmlađima, ali i prijateljima i porodicom.

Nagrađivana Mendi Flečer režirala je ovu porodičnu komediju koja je zasnovana na scenariju Vanese Dejvis i Pola de Vosa.

Mlada učiteljica Sara Francis živi prilično neorganizovano. Ono što joj u životu najmanje treba jeste briga o nekome.

Baka joj ostavlja nešto što slini, hrče i jede iz kuhinjskog smeća – vrlo razmaženog mopsa Patrika.

U početku, Sara na svakom koraku nailazi na probleme vezane za njega. Ipak, kada joj stvorenje kao što je Patrik, uđe pod kožu, njen život će početi da se okreće u drugom smeru.

Originalni naslov: Patrick. Dužina trajanja filma: 94 minuta. Država i godina proizvodnje: VB / 2018. Žanr: porodični, komedija. Uloge: Ed Skrein, Emilia Jones, Beattie Edmondson. Rediteljka: Mandie Fletcher.

Slendermen

Novi filmovi: Slendermen

Posetioci bioskopa širom zemlje biće u prilici da pogledaju horor, koji je i pre prikazivanja dobio epitet najstrašnije horor priče svih vremena! Radi se o najpoznatijem (ne)izmišljenom natprirodnom liku i svojevrsnoj horor ikoni Slendermenu.

Slendermen se prvi put pojavio 2009. godine u obliku jezivog mema i brzo je zaludeo tinejdžere širom sveta. Njegov lik munjevito se proširio internetom i postao ultimativni hit i izvor inspiracije za razne horor priče. Upravo se Slendermen povezuje sa misterioznim nestajanjima, najvećim strahovima i naravno – okrutnim stradanjima.

Ova tajanstvena figura koja se prikazuje kao tanki, neprirodno visoki čovek bez glave i lica, nateraće gledaoce da se zapitaju šta je stvarnost, a šta njihova mašta.

Film „Slendermen“ je inspirisan istinitim događajem, koji se desio 2014. godine u američkom gradu Viskonsinu, kada su dve devojke ubile svoju prijateljicu, uz objašnjenje kako je ona zapravio bila žrtva Slendemena.

Radnja filma se odvija u gradiću u Masačutesu gde četiri srednjoškolke izvode ritual sa ciljem razotkrivanja opasnog Slendermena. Kada jedna od njih misteriozno nestane, devojke postavljaju pitanje da li se radi o još jednoj Slendermenovoj žrtvi.

Zastrašujući nestanci, smrt, konstantna opasnost i strah, ljubitelje horora ostaviće prikovane za njihova bioskopska sedišta, još dugo posle filma.

Originalni naslov: Slender Man. Dužina trajanja filma: 93 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: horor. Uloge: Julia Goldani Telles, Joey King, Jaz Sinclair, Annalise Basso, Javier Botet. Reditelj: Sylvain White.

(danubeogradu.rs)

Jedan komentar

  1. Kakva je pomama bila za igricom Slendermana, film ce biti bruka. Jedva cekam!