Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival sireva Balkana u Domu omladine Beograda
Festival sireva Balkana
Festival sireva Balkana

Festival sireva Balkana u Domu omladine Beograda

Festival sireva Balkana iliti Balkan Cheese Festival – osma po redu izložba autohtonih sireva Balkana biće održana tokom vikenda 13. i 14. oktobra u Domu omladine Beograda.

Posetioci će moći da probaju retke i neobične vrste stotine sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske i Hrvatske, uživaju u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima kao i poslasticama sa sirom, a na ovom festivalu će po prvi put biti predstavljen i kozji sir u irskom pivu.

Zemlja gost ovog festivala je Holandija, zemlja poznata po proizvodnji sireva, koja će imati i svoje predstavljanje na samom događaju.

Radno vreme Balkan Cheese Festival-a biće od 10.00 do 20.00 u subotu i nedelju. Ceremonija otvaranja je u subotu u 11.00.

Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara (uključuje degustaciju sireva i delikatesa na svim štandovima izlagača). Ulaznice će biti dostupne na biletarnici Eventima u Domu omladine Beograda.

Na festivalu će biti održane prezentacije pravljenja mladog kačkavalja čuvene Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ iz Pirota, kao i nekoliko predavanja (subota, 12.30, 14.00 i 16.00).

Svečana dodela nagrada za najbolje sireve po glasovima publike, najlepši štand i najlepši tanjir sireva biće održana u nedelju, 14. oktobra od 19.00. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.