Naslovna » Izlasci » Sajmovi » JobFair: Četrnaesti Sajam poslova i praksi u Beogradu

JobFair: Četrnaesti Sajam poslova i praksi u Beogradu

Sajam poslova i stručnih praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta JobFair 18 – Kreiraj svoju budućnost! održaće se 5. i 6. novembra 2018.

U Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu studentske organizacije, Istek – Lokalni komitet Beograd i BEST – Lokalna grupa Beograd, predstaviće posetiocima mogućnost zaposlenja i razvoja profesionalnih karijera. Tako će im biti pružena šansa da stečeno znanje primene u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.

Sa ciljem da pomognu svojim kolegama, studenti volonteri, četrnaestu godinu zaredom rade na ostvarivanju vizije Sajma – smanjenje nezaposlenosti među mladima i sprečavanje „odliva mozgova“, sa kojima se pretežno susrećemo u oblasti tehničkih nauka u našoj zemlji.

JobFair – podrška studentimaZa dž

JobFair godinama unazad predstavlja vezu između obrazovnog sistema naše države, kompanija kao poslodavaca i studenata.

Sajam posetiocima, pored karijernog napretka, takođe pruža i priliku za lični i profesionalni razvoj kroz učešće u mnogim propratnim sadržajima JobFair-a.

Studenti i diplomci će imati šansu da se kroz direktan kontakt upoznaju sa kompanijama iz tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih oblasti i time steknu uvid u trenutnu potražnju tržišta kao i koja su to znanja i veštine najpotrebnije kako bi se došlo do zaposlenja.

Posetioci će imati priliku da besplatno prisustvuju panel diskusijama i tribinama na aktuelne teme koje će držati stručnjaci i predstavnici kompanija, učestvuju u razgovoru za posao i seminaru profesionalnih veština „LevelUp – Podigni nivo svojih veština“. Takođe imaće priliku da učestvuju u radionici „Case Study“ u kojoj će učesnici rešavati problem dat od strane kompanije u realnom vremenu.

Organizatori se trude da iz godine u godinu jačaju nacionalni karakter Sajma, jer je interesovanje studenata za JobFair širom zemlje sve veće. Sajam ima punu podršku Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. (danubeogradu.rs)