Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (13. septembar 2018)
Novi filmovi (13. septembar 2018): Slatka mala tajna
Novi filmovi (13. septembar 2018): Slatka mala tajna

Novi filmovi u bioskopima (13. septembar 2018)

„Slatka mala tajna“, „Marija Kalas“ – to su novi filmovi u domaćim bioskopima od 13. septembra 2018. godine.

Filmove „Predator: Evolucija“ i „Izuzetno utovanje jednog fakira“ predstavili smo prošle nedelje.

Slatka mala tajna

https://youtu.be/GbRmXmAGicg

Napet, a istovremeno glamurozan i duhoviti triler ispunjen prevratima i izdajama, tajnama i otkrivanjima, ljubavi i lojalnosti, ubistvima i osveti, reditelja i scenariste Pol Fejga s Anom Kendrik i Blejk Lajvli u glavnim ulogama.

Radnja filma je bazirana na debitantskom romanu Darsi Basel, objavljenom 2017. godine.

Film prati mamu vlogerku Stefani Vard i njenu najbolju prijateljicu, glamuroznu Emili Nelson koja jednog dana nestaje pošto zamoli Stefani da pokupi njenog sina iz škole.

Stefani istog trena pokušava da otkrije istinu vezanu za iznenadni nestanak svoje najbolje prijateljice Emili iz grada. Stefani se udružuje s Emilinim mužem i ubrzo počinje da se pita da li poznaje svoju najbolju prijateljicu onoliko dobro koliko je mislila.

Originalni naslov: A Simple Favor. Dužina trajanja filma: 119 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: misterija, krimi, triler. Uloge: Linda Cardellini, Blake Lively, Anna Kendrick. Reditelj: Paul Feig.

Marija Kalas

Novi filmovi: Marija Kalas

U francuskom dokumentarcu Tom Vulf se bavi onim aspektima života velike operske dive Marije Kalas koje bi ona sama odobrila za prikazivanje.

Iako su do sada napisane mnoge biografije koje opisuju njen buran privatni život, reditelj se uglavnom fokusira na priču koja je potkrepljena brojnim intervjuima, fotografijama i pismima, sa blagoslovom batlera i služavke, dvoje ljudi koje je Kalasova smatrala porodicom.

Oni su bili svedoci brojnih nepravdi učinjenih pogrešnim tumačenjima koja su protagonistkinju ovog filma u poslednih 40 godina predstavljala u vidu karikature, medijski eksploatišući navodne skandale i detalje iz intimnog života. U filmu pored Marije Kalas učestvuju i Aristotel Onazis, Lukino Viskonti, Pjer Paolo Pazolini, Vitorio de Sika, Omar Šarif.

Originalni naslov: Maria by Callas. Dužina trajanja filma: 113 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2017. Žanr: dokumentarni, biografski. Pojavljivanja: Maria Callas, Aristotel Onassis, Fanny Ardant. Reditelj: Tom Volf.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.