Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Ski staza na Avali?!
Ski staza na Avali?! (foto: beograd.rs)
Ski staza na Avali?! (foto: beograd.rs)

Ski staza na Avali?!

Ski staza na Avali mogli bi da bude izgrađena jer gradska vlast pregovara sa „Skijalištima Srbije“ u vezi sa ovim projektom.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podsetio je da sa ovim preduzećem Grad Beograd već radi na projektu gondole, koja će povezati Ušće i Kalemegdan.

– Ski staza na Avali je naš novi zajednički projekat, s namerom da dobijemo ovakav objekat na desetak kilometara od centra Beograda. Ideja je da ski staza radi i leti i zimi po uzoru na mnoge gradove u svetu, kako bi skijanje bilo dostupno onima koji nisu u mogućnosti da odu van Beograda. Finansiranje bi bilo pola-pola i verujemo da je ovo ulaganje u budućnost i u turizam grada – istakao je Vesić gostujući na Studiju B.

Zamenik gradonačelnika je izrazio uverenje da bi ski staza na Avali mogla da omogući da i ova atraktivna turistička destinacija konačno oživi i da bude u funkciji grada.

On nije želeo da licitira rokovima, ali namera je da se ugovor potpiše tokom sledeće godine. Sama izgradnja ne bi trebalo da traje duže od nekoliko meseci. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.