Naslovna » Izlasci » Pozorište » Studio Centar: Pozorišna jesen za tinejdžere ponovo u Domu omladine Beograda
Studio Centar: Deca na internetu
Studio Centar: Deca na internetu

Studio Centar: Pozorišna jesen za tinejdžere ponovo u Domu omladine Beograda

Studio Centar i Dom omladine Beograda i u predstojećoj sezoni ponudiće beogradskim tinejdžerima edukativne pozorišne predstave namenjene njihovom uzrastu.

Tokom prethodne sezone Studio Centar i Dom omladine Beograda su realizovali pet pozorišnih predstava koje su ukupno izvedene 30 puta, uz dve premijere.

Predstave „Mi deca sa stanice Zoo“, „Dnevnik Ane Frank“, „Deca na internetu 2“, „Rijaliti škola“ i „Otuđenje“, tokom sezone 2017/2018. videlo je oko 5.500 gledalaca!

Studio Centar u novoj sezoni

Sezonu 2018/2019 otvoriće u ponedeljak, 24. septembra, predstava „Deca na internetu 2“, koja se bavi temom zloupotrebe i zaštite dece na internetu, dok će dan kasnije, 25. septembra, biti odigrana predstava „Otuđenje“, po motivima kratkih drama Ežena Joneska.

U pitanju je veličanje i idealizovanje današnjih javnih ličnosti, virtuelni svetovi mladih ljudi, kontrola mišljenja i sloboda kretanja, kao i besmisleni, surovi i užasni rijaliti programi.

Tokom oktobra i novembra, pored navedenih naslova biće igrane i predstave „Rijaliti škola“ po motivima knjige „Škola“, Jasminke Petrović i „Dnevnik Ane Frank“, dok nas u decembru očekuje prva od dve planirane premijere za ovu sezonu: „Borilački klub„, po motivima istoimene knjige Čaka Palahnjuka, koja će se baviti problemima vršnjačkog nasilja, navijačkih grupa i huliganizma.

Druga premijera u sezoni 18/19, predstava „35 kalorija bez šećera“ koja se radi po istoimenoj knjizi Jasminke Petrović i govori o problemu anoreksije među mladim devojkama, planirana je za februar 2019.

Sve predstave će, kao i do sada, biti igrane u kamernom ambijentu sale „Amerikana“, u kojoj publika dobija priliku da interaktivno učestvuje u predstavi i doživi je na jedan potpuno drugačiji način.

Ulaznice za sve predstave se mogu kupiti i u slobodnoj prodaji na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 500 dinara, dok je za školske posete obezbeđen dodatni popust. (danubeogradu.rs)