Naslovna » Izlasci » Akcije » Antistress Day: Odstresi se – pobedi stres uz Herc!
Udruženje Herc: Antistress Day
Udruženje Herc: Antistress Day

Antistress Day: Odstresi se – pobedi stres uz Herc!

U okviru kampanje za promociju i unapređenje mentalnog zdravlja, Udruženje „Herc“ organizuje „Antistress Day“ u Kafeu 16, 11. oktobra od 16.00.

U Cetinjskoj 15, posetioci će imati priliku da razgovaraju sa psiholozima i psihoterapeutima, kao i da razreše svoje nedoumice, dobiju sve informacije o stresu i strategijama prevazilaženja, nauče tehnike relaksacije i kontrole anksioznosti, ali i metode koje vode povećanju kreativnog potencijala i vitalne energije.Za dž

Učešće na događaju je besplatno, a posetioce očekuje opuštena atmosfera uz mnoštvo zanimljivog programa.

Da li ste znali?
• Jedna od četiri osobe u nekom periodu života oboli od mentalnog poremećaja.
• Mentalni poremećaji su drugi najveći zdravstveni problem srpskog stanovništva (nakon kardiovaskularnih).
• Istraživanje od 1997. do 2007, ukazuje da se svaka druga osoba u Srbiji ne oseća dobro i pati od blagih simptoma depresije; kod 4,4% žena i 2,4% muškaraca je dijagnostifikovana depresija. 55,8% građana Srbije je prijavilo teskobu, napor i umor.
• Procenjuje se da je više od 75% bolesti prouzrokovano stresom.
• Podaci sa instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu pokazuju da je 42% učenika srednje škole anksiozno.
• Po broju samoubistava Srbija je na 13. mestu u svetu, a mentalni poremećaji, depresija i zloupotreba psihoaktivnih supstanci uzroci su u više od 90% slučajeva, tvrde stručnjaci.

Udruženje za podršku ljudima sa neurozom „Herc“ se bavi primarno edukacijom i pružanjem podrške, što predstavlja neizostavan deo efikasnog tretmana osoba sa neurotskim tegobama.

Drugi aspekt aktivnosti udruženja odnosi se na prevenciju neurotskih poremećaja i podrazumeva edukovanje zdravih osoba u smislu razvijanja ličnih kapaciteta u očuvanju mentalnog zdravlja, kao i rad sa ciljem blagovremenog prepoznavanja i adekvatnog reagovanja u slučaju pojave prvih simptoma poremećaja.

Usluge Udruženja Herc su besplatne (grupe samopomoći, savetovalište, psihološko-edukativne radionice, kreativne radionice).

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.