Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar na 63. Beogradskom sajmu knjiga
Kreativni centar na 63. Beogradskom sajmu knjiga
Kreativni centar na 63. Beogradskom sajmu knjiga

Kreativni centar na 63. Beogradskom sajmu knjiga

Na štandovima izdavačke kuće Kreativni centar, na 63. Beogradskom sajmu knjiga od 21. do 28. oktobra biće pregršt novih knjiga, gostiju, ali i popusta.

Glavni štand je smešten u hali 1 (nova izdanja, udžbenici, radni listovi za predškolce) a na tom mestu biće priređene promocije i gostovanja pisaca i ilustratora.

Udžbenički štand u hali 2 biće pun materijala za škole i vrtiće. Posetioci će moći da se upoznaju sa programom LEGO® Education i da učestvuju u radionicama za nastavnike i vaspitače.

Zainteresovani će sigurno posetiti i Štand za velike popuste u hali 4 sa odabranim izdanjima na popustu i do 80%!

Kreativni centar: Happy Hour, katalog…Kreativni centar: O dugmetu i sreći

Ove godine očekuje vas i Happy Hour – 30% popusta na sva izdanja svakoga dana od 19.00 do 20.00 na štandu u Areni hale 1. Ovaj popust ne važi za predškolske radne listove, udžbenike, radne sveske i dodatne materijale za osnovnu školu.

»»» Prelistajte novi katalog Kreativnog centra

»»» Pogledajte program Kreativnog centra tokom Sajma knjiga

Kreativni centar preporučuje…

Kreativni centar je između prošlogodišnjeg i ovog Sajma knjiga objavio oko 70 naslova domaćih i stranih autora.

Među njima se izdvajaju: nova knjiga Jasminke Petrović „O dugmetu i sreći„, koja se bavi inkluzivnim temama i koja je bila inspiracija autorima dečjeg filma „Zlogonje„, i novo ostvarenje autorke Vesne Aleksić „Sazvežđe violina„, koje obrađuje period devedesetih godina.

Ista autorka započinje i novu seriju knjiga za čitaoce početnike, pod naslovom „Princeza Sofija“ („Princezin zakon“ i „Princezina medalja“).

EdukativnoKreativni centar: 50 eksperimenata - Živi svet

Među edukativnim izdanjima posebno se istakla edicija namenjena podsticanju kreativnosti kod najmlađih, pod nazivom „Školice“ – šest knjiga iz ove edicije osvojilo je Evropsku nagradu za najbolji udžbenik za predškolce.

U domaćim okvirima potvrdu daje Nagrada Neven iz oblasti popularne nauke za knjigu „50 eksperimenata iz živog sveta“ autorke Tatjane Mihajilov-Krstev.

Istraživanjem baštine ove godine bavi se knjiga Jelene Mitrović i Sonje Bajić „Kakva ženska! Priče o ženama koje su bile progresivne u vreme kada to nije bilo moderno„. Knjiga je podsećanje na njih, odavanje počasti njihovom delu i putokaz mladim čitateljkama i čitaocima za to kako se treba boriti za svoja uverenja.

Domaći autori

Boje vrhunske domaće književnosti za decu brane i nagrađivana autorka Ivana Lukić s knjigom „Početak nečeg velikog„, Vesna Vidojević Gajović s romanom „Zeleni papagaj„, Simeon Marinković sa zbirkom pesama o odrastanju „Na krilima radosti„, novi naslovi u ediciji „Pustolovine za predškolce“ – „Neposlušno pile“ i „Put oko sela“ Brane Cvetkovića, kao i mnogi drugi autori slikovnica i knjiga za najmlađe.

Prevodi

Od prevedenih dela posebno se izdvaja roman „Devojčica iz svetlucave doline“ čuvene norveške spisateljice Marije Par, kao i intrigantna knjiga „Da li je komunizam priča za malu decu?“ autorke Bini Adamčak.

Za bolje društvo…

Ovo su samo neki od naslova iz ovogodišnje produkcije kojom Kreativni centar, kao i uvek do sada, nastoji da isprati ritam savremene dece, da za njih otvori sve važne teme – pa i one o kojima se teško razgovara – da afirmiše savremene edukativne metode i promoviše duh tolerancije i kritičkog mišljenja, čime na najbolji način priprema decu za važan zadatak koji je pred njima, a to je građenje boljeg društva od ovog u kojem živimo.

»»» Preuzmite ovaj tekst kao PDF: Kreativni centar na 63. BG sajmu knjiga - DuB (80 downloads)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.